Intalnire de lucru cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului

La sediul Arhiepiscopiei Sibiului a avut marti,1 martie, o primă şedinţă de lucru a Permanenţei Consiliului eparhial cu protopopii din eparhie. Întâlnirea a fost prezidată de de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. La şedinţă au participat cei cinci protopopi din judeţul Sibiu. Alături de IPS Mitropolit Laurenţiu s-au aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vicarul eparhial pr. Ilarie Benchea şi consilierii eparhiali.

Au participat la şedinţă protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, protopul de Mediaş, Ovidiu Găban, protopopul de Avrig, Vasile Gafton, protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian şi protopopul de Agnita, Mihai Naicu.

“În cadrul acestor şedinţe vom încerca să implementăm şi să lămurim noile norme privind Codul fiscal şi să facem o analiză a situaţiei din parohiile noastre, pentru a putea aplica hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la programele de întra-ajutorare la nivel de parohii. Acest lucru este foarte important acum, când fondurile de stat pentru sprijinirea parohiilor au fost sistate şi trebuie să vedem cum putem să ajutăm parohiile care au lucrări de construcţie în derulare la locaşuri de cult.

Nu în ultimul rând, ne dorim să sprijinim şi mai mult lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului. Este o datorie a noastră sufletească, spirituală, o datorie care va avea multe repercusiuni în viitor, de a sprijini edificarea acestei mari lucrări a Bisericii noastre, pentru că este Catedrala tuturor românilor, din eparhiile din ţară şi din străinătate. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute să putem ca, împreună cu cei 11 protopopi, să ne facem datoria faţă de Dumnezeu şi faţă de Biserica noastră”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Pe 2 martie, cei şase protopopi din judeţul Braşov vor participa la o şedinţa eparhială similară celei de ieri, pentru a discuta cu ierarhii şi cu membrii Permanenţei Consiliului eparhial toate aceste probleme legate de viaţa bisericească din parohii şi din unităţile protopopeşti.

Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa:mitropolia-ardealului.ro

.

02 Martie 2016

Vizualizari: 566

Voteaza:

Intalnire de lucru cu protopopii din Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE