Intalnirea preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu

La Parohia Recea din comuna Vaideeni, judetul Valcea, la Biserica parohiala "Nasterea Domnului" a avut loc miercuri, 27 februarie 2013, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, a doua intalnire din acest an a preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicata "Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena".

Intrunirea a debutat cu savarsirea Tainei Sfantului Maslu de catre un sobor de preoti. Dupa slujba, un grup de copiii ce activeaza in cadrul proiectului "Hristos impartasit copiilor” sub indrumarea preotului paroh Nicolae-Constantin Ureche au sustinut un scurt concert de cantari religioase.

Lucrarile cercului au continuat cu dezbaterea temei "Edictul de la Milan 313 - toleranta si libertate pentru Biserica Crestina". In prezentarea temei, preotul paroh Nicolae - Constantin Ureche a tinut sa sublinieze importanta si avantajele pe care la-a avut biserica crestina. De asemenea au rostit alocutiuni preotii Dumitru Diaconu de la Parohia Folestii de Jos, si Constantin Manescu de la Parohia Ursani.

Partea a doua a intalnirii a fost marcata de prezentarea Ghid turistic "Muntii Capatanii" de catre primarul comunei Vaideeni, carte ce are ca autor pe Gheorghe Ploaie.

Urmatoarea intalnire a preotilor din cadrul Cercului preotesc 2 Horezu, va avea loc pe 28 iunie 2013, la Parohia Spital Horezu, in Biserica cu hramul "Izvorul Tamaduirii" si "Sfintii Cozma si Damian".

Sursa: arhiram.ro

.

01 Martie 2013

Vizualizari: 650

Voteaza:

Intalnirea preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE