Intronizarea noului Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei

Dupa oficierea Sfintei Liturghii in Catedrala arhiepiscopala din Buzau, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Mitropolitul Munteniei si Dobrogei a oficiat ceremonia de intronizare a Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian in demnitatea de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei.

Dupa citirea Gramatei mitropolitane de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a oferit Inaltpreasfintitului Ciprian insemnele rangului arhiepiscopal: crucea si engolpionul, camilafca si mantia arhiereasca, i-a inmanat carja arhipastoreasca, apoi l-a condus pe noul arhiepiscop in tronul arhieresc.

In continuare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a dat citire unui mesaj de felicitare adresat Inaltpreasfintitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Apoi, Patriarhul Romaniei i-a daruit Inaltpreasfintitului Ciprian o Sfanta Evanghelie realizata la Atelierele Patriarhiei Romane.

De asemenea, au fost citite mesaje de felicitare din partea Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, de catre Dl.

Cristian Diaconescu, Consilier prezidential, din partea Guvernului Romaniei de catre Secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, iar Parintele Costica Panaite, Consilier cultural-invatamant, i-a urat bun venit Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Ciprian in numele clerului si credinciosilor din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian a citit un mesaj cu ocazia instalarii in demnitatea de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei.

Sursa: basilica.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

10 Martie 2013

Vizualizari: 880

Voteaza:

Intronizarea noului Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE