Intrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei

In legatura cu hotararea Sfantului Sinod nr. 3885/23 mai 2011, Permanenta Consiliului Eparhial convocata luni, 30 mai a.c. ora 9:00, la resedinta mitropolitana, aduce la cunostinta clerului, monahilor si credinciosilor din Arhiepiscopia Timisoarei urmatoarele:

1. Inaltpreasfintitul Parinte dr. Nicolae Corneanu este Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului, fiind pomenit de catre toti clericii eparhiei la sfintele slujbe. Preasfintitul Parinte Episcop Paisie Lugojanul are asadar obligatia de a-l informa pe Chiriarh asupra tuturor masurilor si hotararilor adoptate de catre organismele eparhiale pe care le prezideaza din incredintarea Sfantului Sinod.

2. Hotararea Sfantului Sinod privind indeplinirea atributiilor chiriarhale de catre Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul are deci caracter temporar si exceptional, pana la restabilirea starii de sanatate a Inaltpreasfintiei Sale.

3. Analizand reactiile de sustinere ale unor credinciosi si ale unor reprezentanti ai vietii culturale si politice din partile noastre fata de situatia creata, Inaltpreasfintia Sa, Preasfintia Sa si membrii Permanentei, in consens cu comunicatul de presa transmis prin agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane si intitulat „Respect pentru mitropolit si responsabilitate pentru eparhie”, isi asuma hotararile prevederii sinodale nr. 3885/2011 si punerea ei in aplicare.

4. Pe aceasta cale, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Nicolae, Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul si membrii Permanentei Consiliului Eparhial adreseaza clerului si credinciosilor din eparhie indemnul de a ramane statornici in duhul Evangheliei, duh de iubire frateasca, de pace si unitate in credinta si de a nu se manifesta prin actiuni de protest si de strada, care aduc mari prejudicii de imagine Bisericii noastre dreptmaritoare, in general si Arhiepiscopiei Timisoarei in mod special, intrucat ierarhii timisoreni si clericii din administratia eparhiala colaboreaza in deplina responsabilitate, corectitudine, legalitate si comuniune respectand prevederile statutare si cele ale organismelor deliberative si executive din Biserica Ortodoxa Romana.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

31 Mai 2011

Vizualizari: 593

Voteaza:

Intrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE