Intrunirea ostenitorilor editiilor regionale ale 'Ziarului Lumina'

Coordonatorii editiei nationale a „Ziarului Lumina“ si redactorii editiilor regionale de Moldova, Transilvania, Oltenia si Banat s-au intrunit ieri, 19 iunie, la Centrul social-cultural „Sfantul Apostol Andrei“ din Bucuresti, intr-o sedinta de lucru pentru eficientizarea activitatii redactionale si intensificarea colaborarii in plan editorial si administrativ. La final, participantii au fost primiti si binecuvantati de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Intalnirea de la Bucuresti a fost deschisa de parintele consilier patriarhal Nicolae Dascalu, directorul Publicatiilor „Lumina“ si coordonatorul Centrului de presa BASILICA al Patriarhiei Romane, care a rostit un cuvant de introducere si a prezentat agenda de lucru.

„Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, redactorii editiilor regionale si personalul de conducere al Publicatiilor «Lumina» se intrunesc periodic intr-o sedinta fata catre fata pentru a evalua activitatea de pana acum, pentru a vedea ce trebuie dezvoltat si, in acelasi timp, pentru a stabili proiecte de perspectiva. Activitatea din presa este dinamica. Exista o dinamica a Bisericii, o dinamica a societatii si o dinamica atat in plan intern, cat si in plan international; din aceste motive este nevoie ca la intervale de timp constante sa avem o imagine a ceea ce facem, o reprezentare a muncii noastre si, in acelasi timp, o masa rotunda la care fiecare sa isi spuna punctul de vedere atat despre ce face in prezent, cat si despre ce ar putea sa faca in viitor“, ne-a spus parintele consilier patriarhal Nicolae Dascalu.

In cadrul sedintei de lucru, responsabilii editiilor regionale au prezentat rapoartele de activitate pentru perioada iunie 2013 - iunie 2014: parintele Andrei Atudori pentru Editia de Moldova; Oana Rusu pentru Editia de Transilvania; diac. Ionita Apostolache pentru Editia de Oltenia si pr. Zaharia Peres pentru Editia de Banat. De asemenea, au fost prezentate reguli actualizate de ortografiere specifice pentru cotidianul Patriarhiei Romane, a fost evaluata situatia site-ului ziarullumina.ro si au fost analizate posibilitatile de optimizare a acestuia.

Dintre proiectele de viitor discutate la intalnire o semnificatie deosebita a avut-o stabilirea metodologiei de lucru si a echipei redactionale pentru editarea „Anuarului presei bisericesti din Romania - 2015“. De asemenea, au fost facute propuneri pentru programul evenimentelor ocazionate de sarbatorirea a 25 de ani de la publicarea primului numar din „Vestitorul Ortodoxiei“ si a 10 ani de aparitie neintrerupta a „Ziarului Lumina“. „Incercam sa fim intr-o legatura permanenta de comunicare pentru ca avem ca perspectiva dezvoltarea activitatii noastre si, in acelasi timp, o mai buna reflectare a ceea ce se intampla in teritoriu. Scopul principal al intalnirii de astazi este armonizarea activitatii editiei nationale cu editiile regionale. Exista un specific al fiecarei regiuni care trebuie dezvoltat, dar, in acelasi timp, exista si o unitate si o coresponsabilitate in activitatea noastra generala. O astfel de intalnire are dintr-odata un scop administrativ, unul editorial si, am putea spune, unul fratesc, pentru ca fiecare dintre noi este constient ca slujeste o misiune sfanta a Bisericii in societate si ca este impreuna-lucrator si impreuna-raspunzator de ceea ce aduce «Ziarul Lumina» in fiecare zi catre oameni“, a adaugat parintele Nicolae Dascalu.

Sursa: ziarullumina.ro

.

20 Iunie 2014

Vizualizari: 460

Voteaza:

Intrunirea ostenitorilor editiilor regionale ale 'Ziarului Lumina' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

ziarul lumina

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE