IPS Andrei, la Manastirea Floresti: 'Nici munca fara rugaciune, nici rugaciune fara munca!'

Hramul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești a fost serbat joi, 1 octombrie 2015, în prezența Înaltpresfințitului Părinte Andrei și a unui sobor de peste 40 de preoți.

De asemenea, la sărbătoarea mănăstirii clujene, au participat sute de credincioși.

Celor prezenți, Înaltpresfințitul Părinte Andrei le-a vorbit despre importanța împletirii muncii cu rugăciunea, atât în viața oamenilor obișnuiți cât și în viața monahilor: „Maria asculta cuvântul Domnul, Marta se silea pentru multe ca să facă ospăț tot pentru Domnul și ele îmbinate laolaltă sunt o adevărată filozofie. De aceea, în rânduielile călugărești dintotdeauna erau trecute și rugăciunea și munca. Iar cumpăna trebuie ținută. Nici rugăciune fără muncă, nici muncă fără rugăciune. A nu merge la Sfânta Liturghie, a nu te preocupa de lecturarea Scripturii, e o secătuire interioară și oricât de mult ai munci, munca ta nu este cu folos”.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul s-a rugat pentru sufletele ctitorilor mănăstirii Florești. Tot atunci, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit protosinghel, pe unul din duhovnicii mănăstirii, părintele Anastasie Berbecel.

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 1994, iar biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2010.

Așezământul monahal este un important centru de pelerinaj pentru credincioșii din Cluj-Napoca și din împrejurimi.

Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

02 Octombrie 2015

Vizualizari: 621

Voteaza:

IPS Andrei, la Manastirea Floresti: 'Nici munca fara rugaciune, nici rugaciune fara munca!' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE