IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, isi sarbatoreste ziua numelui

Vineri, 04 martie 2011, de praznicul Cuviosului Gherasim de la Iordan, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, isi sarbatoreste ziua numelui. In aceasta zi, clerul si binecredinciosii crestini, monahii si monahiile acestei Eparhii, in frunte cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, aniverseaza ziua onomastica a Intaistatatorului scaunului vladicesc de la Ramnic si aduc multumire lui Dumnezeu pentru darul sanatatii si al vietii ce i le-a dat Parintelui nostru Arhiepiscop.

Cu acest prilej, aducem smerita recunostinta si ofranda de rugaciune, astazi, 4 martie, in Catedrala Arhiepiscopala, prin oficierea Te-Deum-ului de multumire catre Bunul Dumnezeu, care a binecuvantat din belsug pe Inaltpreasfintia Sa cu sanatate si vigoare sufleteasca si trupeasca deplina.

Consiliul Eparhial, in numele celor pe care ii arhipastoriti, Va roaga sa primiti expresia dragostei si cinstirii ce se cuvine "Unsului lui Dumnezeu".
Sa ne traiti intru multi si buni ani Inaltpreasfintite Parinte Arhiepiscop!

Repere biografice:

IPS Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Ramnicului, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1914, in localitatea Muntenii Buzaului, judetul Ialomita. La varsta de 23 de ani a fost tuns in monahism la Manastirea Cernica, iar in 1940 a fost hirotonit ierodiacon si apoi preot.
In 1952, a fost numit staret al Manastirii Caldarusani, judetul Ilfov. Aici, vreme de aproape doua decenii, a desfasurat o bogata activitate pe multiple planuri.

In anul 1975 a fost ales ca Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titulatura de "Pitesteanul". In 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Ramnicului si Argesului, fiind inscaunat in acelasi an, in ziua de 2 decembrie. In anul 2009 Eparhia Ramnicului a fost ridicata la rangul de Arhiepiscopie iar Preasfintitul Parinte Gherasim a fost ridicat la treapta de Arhiepiscop al Ramnicului.

De la inceputul activitatii la Ramnic si pana in prezent, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a avut o intensa activitate pastoral - misionara, dar si culturala.

Pentru intreaga sa activitate, ca o incununare, dar si o innobilare, Ministerul Culturii si Cultelor i-a acordat in anul 2005, diploma de excelenta pentru intreaga activitate depusa in slujba restaurarii monumentelor din Eparhie.

Sursa: Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Ramnicului
 

04 Martie 2011

Vizualizari: 817

Voteaza:

IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, isi sarbatoreste ziua numelui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE