IPS Irineu a binecuvantat Asezamantul Social pentru Varstnici 'Sfantul Andrei' din Barabant

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a binecuvantat, luni, Asezamantul Social pentru Varstnici „Sfantul Andrei” din Barabant, cartier care apartine municipiului Alba Iulia, si a sfintit noul corp de cladire prin care centrul social a fost extins.

In cuvantul sau, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a vorbit despre importanta asistentei sociale pentru persoanele in nevoie: „Am inaugurat noul corp al Asezamantului Filantropic „Sfantul Andrei” in care persoane varstnice beneficiaza de ingrijire si asistenta sociala. Iubind si slujind o astfel de categorie umana noi ne desavarsim, drept pentru care Sfantul Apostol Pavel indeamna: „Imbracati-va intru iubire care este legatura desavarsirii”.

Daca bunul Dumnezeu ne-a aratat dragostea sa imensa prin lucrarea de mantuire noi trebuie sa imitam iubirea divina in relatiile cu semenii nostri. In epistola catre Diocnet citim: „Pentru ca ai fost iubit sa devii un imitator al bunatatii sale””

La eveniment a fost prezent si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care a apreciat parteneriatul dintre administratie si Biserica: „Cred ca, fara falsa modestie, ar putea multa lume din tara sa ia exemplu din ceea ce s-a facut aici. Nu este singurul exemplu in care administratia locala lucreaza cu Biserica, avem multe alte exemple dar despre acestea nu vorbim astazi. Eu spun ca este un exemplu de crestini, de oameni crestini”.

Noul corp de claire al asezamantului a fost realizat printr-un proiect european in valoare de aproape 4 milioane de lei, cofinantat prin intermediul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul de interventie 3.2. – Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii sociale. Proiectul, denumit Reabilitarea si extinderea Asezamantului Social Pentru Varstnici „Sfantul Andrei” Barabant, a fost implementat de Asociatia „Sfantul Andrei” Barabant si a presupus amenajarea si extinderea imobilului existent de la 24 la 32 de locuri, fiind imbunatatite totodata conditiile si confortul oferite beneficiarilor.

„Ne bucuram ca la acest moment festiv l-am avut in mijlocul nostru pe arhipastorul nostru Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu pentru a binecuvanta activitatea social – filantropica. Astazi in urma reabilitarii si extinderii asezamantului printr-un proiect cu finantare europeana am reusit sa marim capacitatea de cazare, sa construim un nou corp de cladire unde am amenajat o bucatarie moderna, o sala de mese, o sala de activitati, o spalatorie si alte spatii necesare bunei desfasurari a activitatii. Cladirea a fost dotata cu lift, cu instalatii de incalzire si aer conditionat, mobilier, iar curtea pavata” a spus parintele Mihai Tarau, coordonatorul Asezamantului Social pentru Varstnici „Sfantul Andrei” Barabant.

Asezamantul Social „Sfantul Andrei” din Barabant functioneaza din anul 2007 pe langa Parohia Ortodoxa din Barabant, cartier ce apartine municipiului Alba Iulia. Acesta este coordonat in prezent de Asociatia „Sfantul Andrei” Barabant si functioneaza in parteneriat cu Consiliul Local Alba Iulia si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.
Asezamantul social ofera beneficiarilor, in principal, urmatoarele categorii de servicii: cazare completa si ingrijire corporala, supraveghere a starii de sanatate si asigurare a asistentei medicale necesare, consiliere sociala si juridica, hrana zilnica si activitati cultural-educative.

Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia

.

20 Mai 2014

Vizualizari: 648

Voteaza:

IPS Irineu a binecuvantat Asezamantul Social pentru Varstnici 'Sfantul Andrei' din Barabant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE