IPS Irineu si IPS Laurentiu vor sluji maine la Manastirea Recea

Maine 6 aprilie, cand facem pomenirea Sfintilor Eutihie si Irineu de Smirnum, Biserica Ortodoxa se va afla in duminica a cincea din Postul Mare, numita si a Sfintei Maria Egipteanca. Pericopa evanghelica randuita sa se citeasca la Sfanta Liturghie este cuprinsa in capitolul 10 din Evanghelia dupa Marcu, versetele 32 – 45.

In aceasta duminica Arhipastorul nostru, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu, va oficia Sfanta Liturghie in sobor arhieresc la Manastirea Nasterea Maicii Domnului de la Recea, protopopiatul Targu-Mures alaturi de Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Laurentiu.

La Manastirea Recea este stareta maica stavrofora Cristina Chichernea si aici s-a nevoit peste 15 ani vrednicul de pomenire parinte Ioan Iovan, trecut la Domnul in anul 2008. Maica stareta ne-a prezentat un istoric al manastirii Recea si ne-a vorbit despre prezenta ierarhilor in mijlocul obstii monahale:

„Manastirea Recea a luat fiinta in anul 1991. Am gasit aici o bisericuta si o cladire administrativa, ambele in faza primara de executie. Pentru asigurarea unor conditii normale de viata, precum si pentru desfasurarea unei activitati spirituale am trecut in scurt timp la finalizarea si finisarea spatiului construit. In anul 1992 am construit altarul de vara si o clopotnita in stil rustic romanesc. In paralel am amenajat un arhondaric si o gospodarie anexa. In perioada 1993-1995 s-au construit staretia, corpul de chilii si o casa de oaspeti. Intre 1995-1996 s-a construit biserica mare, pictata ulterior intre 1999-2003 in mozaic de Murano. A fost sfintita in anul 2003 de vrednicii de pomenire Patriarhii Teoctist si Petru al Alexandriei . In anul 1997 s-a construit muzeul pe doua nivele in care se pot vedea costume populare romanesti, icoane si carti liturgice vechi. Ultima cladire construita intre anii 2008-2010 este biblioteca, cu doua nivele si subsol unde este depozitul de carte. La primul nivel se afla sala de lectura iar la etaj o sala de conferinte.

Duminica, 6 aprilie 2014, Manastirea Nasterea Maicii Domnului Recea se simte onorata, privilegiata, de prezenta Inaltpreasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, si a Inaltpreasfintitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, pentru a oficia impreuna Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Ii asteptam cu sufletul deschis si ii asteptam pe toti credinciosii care doresc sa participe la aceasta sfanta slujba cu tot dragul. Slujba se va tine in biserica mare a Manastirii Recea.”

Luni, 7 aprilie Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va sluji Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite la Capela Unitatii Militare din Targu-Mures.


Sursa: reintregirea.ro

.

05 Aprilie 2014

Vizualizari: 617

Voteaza:

IPS Irineu si IPS Laurentiu vor sluji maine la Manastirea Recea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE