IPS Laurentiu a sfintit Centrul de Cercetare Cardiologica de la Sibiu

Ceremonia de inaugurare a Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei cardiace şi vasculare la adult (CVASIC) a avut loc vineri, 4 decembrie, prin prezentarea întregului proiect şi prin slujba de sfinţire oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Înainte de inaugurarea şi sfinţirea CVASIC a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost prezentat întregul proces de realizare a proiectului inedit pentru Sibiu şi pentru întreaga ţară. Prin colaborarea dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu a fost posibil realizarea unui proiect pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice şi de sprijin din partea Guvernului României, valoarea totală a investiţiei fiind de 22.319.999, 79 lei. Până la această etapă, proiectul a presupus reamenajarea unor spaţii de la parterul secţiilor Cardiologie şi Obstretică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean, precum şi dotarea acestora cu aparatură medicală de ultimă generaţie, unele dintre ele fiind unice în ţară. La momentul actual, proiectul se află la stadiul de perfecţionare a resurselor umane, în special doctoranzi, post-doctoranzi şi specialişti în domeniul cercetării cardio-vasculare.

La prezentarea proiectului au fost prezenţi IPS Mitropolit Laurenţiu, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, directorul Spitalului Judeţean Sibiu, dr. Vasile Spinean, managerul de proiect, dr. Ioan Maniţiu, prorectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Claudiu Kifor, precum şi numeroşi medici, cadre didactice, cercetători şi oaspeţi.

În cuvântul de binecuvântare şi de felicitare, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe cei care vor trudi în noua instituţie să îşi urmeze vocaţia de a salva vieţi şi de a veni mereu în ajutorul oamenilor.

În a doua parte a ceremoniei, a avut loc tăiere panglicii şi oficierea slujbei de sfinţire. Oaspeţii au avut posibilitatea să viziteze spaţiile CVASIC şi să afle mai multe despre aparatura modernă, tehnicile de tratament şi de cercetare. Centrul de cercetare are în componenţă un laborator de cateterism şi explorare invazivă, un compartiment de cercetare non invazivă, cu laboratoare de imagistică nucleară, ecografie cardiacă, ecografie neurologică şi ecografie obstetrică, precum şi un compartiment de terapie intensivă.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

07 Decembrie 2015

Vizualizari: 711

Voteaza:

IPS Laurentiu a sfintit Centrul de Cercetare Cardiologica de la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE