IPS Mitropolit Serafim, in mijlocul romanilor din diaspora si din tara

 

IPS Serafim, Mitropolitul romanilor din Germania, Europa Centrala si de Nord va sluji in Duminica Floriilor la Leipzig, in mijlocul singurei comunitati romanesti din toata fosta RDG unde traiesc mai cu seama romani stabiliti acolo de pe timpul regimului comunist (muzicieni, profesori.). In Saptamana Mare si de Sfintele Pasti, IPS Mitropolit Serafim va sluji la Dortmund iar a doua zi la Hamburg.

Seara la Hamburg va fi o "vecernie a dragostei" (Vesper der Liebe) la care vor participa toti ortodocsii de acolo (greci, rusi, sarbi, romani.) dar si evanghelici si catolici. In Vinerea Luminata Inaltul Ierarh al Bisericii noastre va fi prezent in Romania la Festivalul National al Tineretului Oastei Domnului de la Sibiu iar sambata va participa la proclamarea canonizarii Sf. Ierarh Pahomie in Arhiepiscopia Clujului. 

Tot in luna aprilie IPS Mitropolit Serafim va participa la sesiunea de comunicari Romania 2007 ce se va desfasura in capitala Austriei (16-20 aprilie a.c.), evenimentul fiind organizat de Institutul Cultural Roman din Viena. 

Mitropolia Ortodoxa Romana pentru Germania, Europa Centrala si de Nord este reprezentata de IPS Serafim la foarte multe activitati desfasurate atat in mijlocul comunitatilor ortodoxe romanesti (slujbe arhieresti in diferite parohii, mai cu seama cu prilejul hramurilor) cat si pe plan ecumenic, tinand seama ca 90 % din credinciosii romani din Germania sunt casatoriti cu etnici germani evanghelici sau catolici.

 

.

27 Martie 2007

Vizualizari: 3123

Voteaza:

IPS Mitropolit Serafim, in mijlocul romanilor din diaspora si din tara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE