IPS Parinte Laurentiu a slujit la Voila, Prot. Fagaras II

Credincioşii din Parohia Voila, Protopopiatul Făgăraş 2, judeţul Braşov au trăit clipe de bucurie duhovnicească în Duminica a 12-a după Rusalii, când Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la Biserica “Sfântul Nicolae” din localitate. Credincioşii din Voila l-au întâmpinat pe ierarh înveşmântaţi în costumele populare specifice meleagurilor de la poalele Munţilor Făgăraş, iar în soborul slujitor, alături de preotul paroh Ionel Aurel Şerban, s-au mai aflat stareţul Mănăstirii “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus şi exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Ilarion Urs şi protopopul de Făgăraş 2, Ioan Tărcuţă.

Biserica a fost înconjurată de soborul slujitor şi credincioşi, iar ierarhul a stropit locaşul cu apă sfinţită.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor din Voila despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care ne-a fost prezentată întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu un tânăr bogat. Părintele Mitropolit a explicat pe larg învăţăturile pe care ni le oferă acest text evanghelic şi a evidenţiat posibilitatea deschisă de harul Legii Noi de a ne desăvârşi spiritual.

Preotul paroh Ionel Aurel Şerban a fost hirotesit iconom şi a primit dreptul de a purta brâul roşu, ca semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală şi administrativă de la Voila. Părintele Şerban i-a mulţumit ierarhului pentru vizita pastorală şi pentru distincţia primită, iar mai apoi a prezentat pe scurt lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica mare din sat. Locaşul de cult a fost reînnoit la exterior, iar la interior s-au înlocuit ferestrele, mobilierul şi s-au achiziţionat obiecte de cult noi.

Adunarea şi Consiliul parohiale, precum şi primarul Ovidiu Gheorghe Şerban şi Consiliul local au primit acte de cinstire din partea IPS Mitropolit Laurenţiu, pentru a arăta aprecierea şi mulţumirea faţă de ostenelile din ultima vreme în a reda frumuseţea bisericii mari din localitate.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

02 Septembrie 2014

Vizualizari: 425

Voteaza:

IPS Parinte Laurentiu a slujit la Voila, Prot. Fagaras II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE