IPS Parinte Mitropolit Laurentiu a slujit la Tebea

La Tebea au inceput, duminica aceasta, Serbarile Nationale, dedicate implinirii a 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Manifestarile au fost deschise cu Sfanta Liturghie oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, si de Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, informeaza TRINITAS TV.

Dupa slujba, cei doi ierarhi au savarsit, in Panteonul Motilor, la mormantul lui Avram Iancu, un parastas pentru eroii neamului. La mormantul Craisorului Muntilor au fost prezenti cateva mii de oameni.

„Concluzia acestei manifestari trebuie sa fie una singura.

In fata acestor maturii, a vitejiei neamului nostru, a reprezentantilor neamului nostru, nu putem sa stam indiferenti, ci trebuie sa plecam de aici cu o hotarare ferma ca impreuna sa contribuim la bunastarea tarii noastre, a poporului nostru, a tuturor celor care vietuiesc aici, indiferent de ce nationalitate ar fi. Astfel, putem sa invocam ori de cate ori avem nevoie harul si binecuvantarea lui Dumnezeu”, a marturisit Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu.

Manifestarile de la Ţebea au mai inclus depuneri de coroane de flori, evocari si un spectacol folcloric.

Avram Iancu a murit pe 10 septembrie 1872, in comuna Baia de Criş, şi a fost inmormantat in cimitirul de la Ţebea, la umbra Gorunului lui Horea.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Septembrie 2014

Vizualizari: 467

Voteaza:

IPS Parinte Mitropolit Laurentiu a slujit la Tebea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Avram Iancu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE