IPS Teofan a oferit sfantul antimis la patru biserici din Iasi

Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pr. Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iasi 1, si pr. Mihai Prodan, inspector in cadrul Sectorului social-filantropic „Diaconia“ al Arhiepiscopiei Iasilor, au vizitat duminica, 23 ianuarie 2011, patru sfinte lacasuri din Iasi, aflate in incinta institutiilor bugetare, unde activeaza preoti de caritate: capela Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, capela Caminului de pensionari „Sfanta Parascheva“ din cartierul iesean Copou (foto), capela Spitalului Militar din Iasi si Biserica „Acoperamantul Maicii Domnului“ a Spitalului de Recuperare din Iasi. Cu acest prilej, IPS Teofan a oferit sfantul antimis in fiecare din cele patru biserici, a citit o rugaciune de dezlegare si a adresat un cuvant de binecuvantare. Cei patru preoti misionari de caritate, care l-au intampinat pe Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, au facut o scurta prezentare a activitatii pe care o deruleaza.

„La toate unitatile bugetare preotii din aceste centre au prezentat pe scurt activitatea pe care o deruleaza, amintind dificultatile pe care le intampina in pastoratie. Cei patru preoti au multumit Inalt Preasfintitului Parinte Teofan pentru ca le-a oferit sfantul antimis“, a declarat pr. Mihai Prodan.

Rugaciune de dezlegare

In toate cele patru institutii bugetare IPS Parinte Mitropolit Teofan a fost asteptat cu bucurie. „In aceasta duminica, in care ne-am amintit de vindecarea orbului din Ierihon, IPS Teofan a dorit sa viziteze aceste institutii de ocrotire sociala. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a explicat celor pe care i-a intalnit in aceasta vizita pastorala faptul ca in bisericile unde nu a slujit Sfanta Liturghie a dorit sa ofere sfantul antimis. IPS Teofan a fost informat cu privire la activitatile pe care preotii misionari le deruleaza si a binecuvantat lucrarea lor speciala pe care o desfasoara in institutiile bugetare“, a adaugat pr. Mihai Prodan. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a citit in fiecare institutie pe care a vizitat-o rugaciuni de dezlegare. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

26 Ianuarie 2011

Vizualizari: 476

Voteaza:

IPS Teofan a oferit sfantul antimis la patru biserici din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE