Jean Claude Larchet a sustinut doua conferinte in Rusia

Teologul francez Jean Claude Larchet a sustinut recent doua conferinte in Rusia, informeaza "orthodoxie.com".

Prima conferinta, cu tema "Timpul dupa Sfantul Maxim Marturisitorul”, a fost sustinuta, vineri, 16 noiembrie, in cadrul unui colocviu inchinat Sfantului Maxim Marturisitorul, organizat de Academia Teologica din Moscova la Lavra Sfintei Treimi din Sergiev Possad.

Pe parcursul sederii in Lavra Sfintei Treimi, teologul francez a fost insotit de Inaltpreasfintitul Eugen, Arhiepiscop de Vereia, rector al Academiei Teologice si al Seminarului din Moscova si presedinte al Comitetului Pedagogic al Bisericii Ortodoxe Ruse, cu care a dezbatut diferite probleme de actualitate.

Cea de-a doua conferinta, intitulata "Cum am descoperit Ortodoxia”, a fost sustinuta, miercuri, pe 21 noiembrie, in cadrul Seminarul din Nijni-Novgorod, la invitatia Inaltpreasfintitului George, Mitropolit de Nijni- Novgorod si Arzamas. La eveniment a participat si rectorul Seminarului, Parintele Alexandre Miakinine. Dupa o expunere de o ora, Jean Claude Larchet a raspuns la o serie de intrebari adresate de elevi si profesori, referitoare la istoria si situatia Bisericii Ortodoxe in Europa Occidentala.

.
Pe aceeaşi temă

27 Noiembrie 2012

Vizualizari: 576

Voteaza:

Jean Claude Larchet a sustinut doua conferinte in Rusia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE