La Iasi va fi inaugurat un asezamant brancovenesc

Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va sfinti astazi, 5 mai 2014, asezamantul brancovenesc al Parohiei „Sfanta Mahrama a Domnului“ si „Sfintii Martiri Brancoveni“ din Iasi, ce apartine de Protopopiatul Iasi 2.

Iesenii vor avea incepand de astazi, 5 mai 2014, un nou asezamant pentru derularea activitatilor catehetice si culturale. Acesta a fost amenajat in apropierea Bisericii „Sfanta Mahrama a Domnului“ si „Sfintii Martiri Brancoveni“ din Iasi, intr-un fost punct termic. Evenimentul va avea loc cu prilejul Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni. „Parohia noastra incearca sa desfasoare anumite activitati prin intermediul carora sa se puna in evidenta mai mult cinstirea Sfintilor Martiri Brancoveni.

Dincolo de activitatile care s-au desfasurat in acest an, venim cu un proiect care consta in inaugurarea unui asezamant brancovenesc. Am ales acest termen (n.r. asezamant brancovenesc) pentru ca arata cel mai bine dorinta noastra ca acel loc sa fie in folos obstesc. In parteneriat cu Primaria Iasi, am preluat un fost punct termic, aflat la 50 de metri de biserica. Prin efortul autoritatilor locale si al parohiei noastre, acest punct termic a fost reabilitat. Asezamantul va fi sfintit si inaugurat luni, 5 mai 2014, de Inaltpreasfintitul Teofan“, a spus pr. paroh Neculai Dorneanu. In noul asezamant se organizeaza o biblioteca, de unde vor putea fi imprumutate si lecturate carti. In asezamant vor fi continuate proiectele mai vechi ale parohiei: initiere in arta mozaicului, initiere in arta icoanei, initiere in arta muzicii bizantine s.a. Cu ajutorul voluntarilor, vor fi organizate seri de auditie clasica si se vor rula filme pe anumite teme, in cadrul unui proiect mai vechi intitulat „Pelerinaj la cinematograf“. „In cadrul asezamantului, voluntarii din parohie vor consilia persoanele dependente de alcool, droguri, sau care au probleme de violenta domestica. Oricine doreste sa dezvolte in regim de voluntariat un program cultural poate beneficia de spatiu si sprijin. Cei care doresc sa sprijine aproapele pentru a invata ceva, pentru a deveni un mai bun crestin si cetatean sunt bineveniti“, a adaugat pr. paroh Neculai Dorneanu.


Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Mai 2014

Vizualizari: 665

Voteaza:

La Iasi va fi inaugurat un asezamant brancovenesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE