La Manastirea Vatoped din Athos a fost pomenit monahul Iosif

Cu stralucire aghioritica si cu multa evlavie, pe 1 iulie, s-a savarsit la Manastirea Vatoped din Sfantul Munte Athos pomenirea anuala a monahului Iosif, cunoscut si sub numele de Vatopedinul, parintele duhovnicesc al acestei manastiri, trecut la cele vesnice in anul 2009, se arata pe site-ul romfea.gr.

 

Sfanta Liturghie si slujba Parastasului au fost savarsite de un sobor de arhierei din care au facut parte Inaltpreasfintitii Mitropoliti Athanasios de Lemesou si Pavlos de Glifadas din Grecia, carora li s-a adaugat IPS Mitropolit Theoprepios de Svitlovodsk din Ucraina, inconjurati de o numeroasa obste monahala, dintre care amintim pe egumenii Elisei de la Manastirea Simonos Petra, Filotheos de la Manastirea Karakalou, Efrem de la Manastirea Vatoped, din Sfantul Munte Athos, precum si pe Nectarios de la Manastirea Trikorfu din Grecia.

Pomenirea monahului Iosif Vatopedinul s-a incheiat la mormantul sau din curtea manastirii care i-a adus supranumele, prin savarsirea unui Trisaghion pentru cei adormiti. La final, ierarhii si monahii au participat la o mica agapa in cadrul careia Mitropolitul Athanasios de Lemesou a facut o scurta evocare a chipului monahului Iosif. Faima sa duhovniceasca este cunoscuta dincolo de hotarele Muntelui Athos, unde a petrecut in randuiala aspra din anul 1946 pana in 2009, cand s-a mutat la Domnul. Ucenic al celebrului parinte Gheron Iosif Isihastul (1898-1959), monahul Iosif a fost parinte duhovnicesc al unei obsti monahale numeroase care a reinviat viata duhovniceasca la asezamantul monahal athonit Nea Skiti si apoi la Manastirea Vatoped. 

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2013

Vizualizari: 769

Voteaza:

La Manastirea Vatoped din Athos a fost pomenit monahul Iosif 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE