"La nedee la Lupsa”, editia a II-a

Joi, 13 iunie, Biserica Ortodoxa praznuieste Inaltarea Domnului nostru Iisus Hristos, pe plan national cinstindu-se si memoria eroilor.
 
In orasele si satele mehedintene vor avea loc slujbe de pomenire pentru cei cazuti la datorie din toate locurile si din toate timpurile.
 
O manifestare deosebita are loc la Lupsa de Jos,  unde se va savarsi Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre  Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Dupa Sfanta Liturghie va fi oficiata o slujba de pomenire pentru eroii satului.
 
Pentru ca aceasta sarbatoare este si zi de praznic pentru satenii comunei, Asociatia "Fiii Lupsei”, impreuna cu Primaria Comunei Brosteni si cu Parohia Lupsa organizeaza evenimentul "La nedee la Lupsa”,  editia a II-a, in cadrul caruia isi vor da concursul sa incante audienta artisti consacrati.
 
Acompaniamentul muzical va fi asigurat de un taraf din Ansamblul Doina Gorjului, condus de maestrul emerit Marcel Parnica.
 
Initiativa acestor manifestari cultural-religioase apartine unui fiu al satului, membru al corului Kinonia si sef de cabinet al Preasfintitului Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei,  Viorel Mihai Corcodel , licentiat al facultatilor de Teologie din Craiova si al Academiei de Muzica din Bucuresti, in cadrul careia a absolvit studiile de master la sectia Culturi Muzicale Religioase,  in prezent doctorand pe aceeasi specializare.
 
Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2013

Vizualizari: 244

Voteaza:

"La nedee la Lupsa”, editia a II-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE