La vara, Galaciucul ar putea gazdui si citeva tabere tematice

Tabara de la Galaciuc va intra in sfirsit in modernizare, dupa vacanta de primavara. Circa 100 de locuri vor fi reconditionate, pentru a-i primi pe copii la vara, in conditii mult mai bune. Directorul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Vrancea, Paul Ciubotaru, declara ca are in intentie sa micsoreze numarul de locuri dintr-o camera, astfel incit la Galaciuc vor exista doar camere cu 2 sau 4 paturi. "Deocamdata am in vedere doar reamenajarea cabanelor, pentru ca avem la dispozitie doar 1 miliard de lei vechi, pentru tot anul. Deocamdata, vrem sa pregatim tabara pentru la vara.

Vom reduce numarul de locuri din camerele care au 4, 6 sau 8 paturi si cu aceasta ocazie vom mai varui, vom remocheta, o sa mai punem cite un dulap . S-a dus vremea cind intr-un spatiu mare se introduceau cit mai multe paturi. De asemenea, vom reconditiona si remobila bucataria, pentru a avea conditii bune de igiena pentru prepararea hranei. Doar o parte din bani vor fi cheltuiti pentru aceasta modernizare, pentru ca, pina la sfirsitul anului, dorim sa refacem si instalatia termica", ne-a spus Paul Ciubotaru, directorul DJT Vrancea. Acesta spune ca doreste sa dea in functiune si un spatiu nou de grupuri sanitare, realizat in urma cu citiva ani, dar care nu a functionat deloc pina acum, din diverse motive. Directorul Ciubotaru spune ca se cauta solutii si pentru amenajarea unor dusuri. "Am identificat si 6-7 cabane unde am putea avea grupuri sanitare proprii, insa aceasta ar solicita fonduri foarte mari", a mai adaugat directorul DJT. Paul Ciubotaru spune ca modernizarea taberei va da posibilitatea organizarii, pe timpul vacantei de vara, si a unor tabere tematice, acestea fiind mult mai apreciate in rindul tinerilor din ziua de astazi.

25 RON, un loc de cazare la Galaciuc

Deocamdata, tabara Galaciuc din muntii Vrancei ofera doar cazare, pentru vacanta de primavara. Elevii care doresc sa-si petreaca sarbatorile de Pasti in tabara vor plati 25 lei noi, zilnic, de ersoana. Pentru perioada 15-21 aprilie, DJT ofera tabere si in alte judete ale tarii, cum ar fi Buzau, Prahova sau Maramures. Un loc intr-o tabara din Poiana Pinului, Monteoru, Sinaia sau Busteni costa intre 35 si 37 RON pe zi, de persoana. Oferta de Paste include si o excursie in Grecia, la Olympic Beach- Katerini, la pretul de numai 100 euro, tarif care include transport, cazare si pensiune completa. Pentru vacanta de vara, prin DJT se pot face excursii saptaminare in Grecia, pretul fiind de 160 euro pentru 6 nopti cazare. Excursiile se vor defasura incepind din 2 iunie, pina la sfirsitul lunii septembrie.

Ziarul de Vrancea

.

30 Martie 2006

Vizualizari: 3934

Voteaza:

La vara, Galaciucul ar putea gazdui si citeva tabere tematice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE