La Vatican - liturghie de pomenire a fostului Papa


La Vatican - liturghie de pomenire a fostului Papa


Benedict al XVI-lea a prezidat ieri, la ora 10.30, in Piata San Pietro, o liturghie de pomenire a lui Ioan Paul al II-lea, la trei ani de la moartea acestuia.


Aseara, la mormantul papei din Grotele Vaticane, a avut loc o veghe de rugaciune a tinerilor, condusa de cardinalul Camillo Ruini, vicarul general al Sanctitatii Sale pentru dieceza de Roma. Momentul de rugaciune s-a incheiat cu un cuvant de salut adresat prin legatura directa din Cracovia de cardinalul Stanislaw Dzwisz, cel care a fost timp de aproape patruzeci de ani, secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea. In ziua de 28 aprilie 2005, Papa a acordat dispensa de la durata de cinci ani de asteptare dupa moarte, pentru a fi inceputa Cauza de beatificare si canonizare a fostului arhiepiscop de Cracovia, ajuns pe scaunul lui Petru.

In aprilie 2007, la doi ani dupa moartea lui Ioan Paul al II-lea, in bazilica Sfantul Ioan din Lateran, cardinalul Camillo Ruini a declarat incheiata prima faza, cea diecezana (locala) a procesului de beatificare a lui Ioan Paul al II-lea, consemnand documentatia departamentului competent de la Vatican.


"In ceea ce priveste starea actuala a procesului pentru beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, orice itinerar de acest tip are doua faze fundamentale: una diecezana, locala, si alta pe care noi o numim "romana", la nivelul Sfantului Scaun. Faza diecezana a fost incheiata la 2 aprilie anul trecut. Abia incheiata faza diecezana s-a deschis imediat, fara a pierde timp, faza romana prin consemnarea oficiala a intregii documentatii stranse in faza diecezana departamentul nostru" a aratat Cardinalul Jose Saraiva Martins.

 

Sursa: Ziarul Prahova

 

.

03 Aprilie 2008

Vizualizari: 717

Voteaza:

La Vatican - liturghie de pomenire a fostului Papa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE