Lamuriri cu privire la fisele de lucru la religie pentru clasa pregatitoare

 Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

In legatura cu obiectiile unor jurnalisti referitoare la oferirea contra cost a setului de fise de lucru la religie pentru elevii de la clasa pregatitoare, Patriarhia Romana precizeaza:

Ca urmare a faptului ca Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) nu finanteaza materiale didactice la aceasta prima clasa din invatamantul obligatoriu, Patriarhia Romana a fost nevoita sa puna in vanzare aceste fise, deoarece in bugetul sau pe anul in curs nu au fost prevazute fonduri pentru tiparirea lor. 

Pretul fiselor de lucru, publicate la Editura Basilica a Patriarhiei Romane in conditii grafice deosebite (5,4 lei), acopera integral numai cheltuielile de editare, tiparire si expeditie ale acestora. De altfel, pretul lor este cel mai mic, comparativ cu ofertele altor edituri pentru fise de lucru similare la disciplinele de la clasa pregatitoare, care sunt cuprinse intre 7 si 19 lei. 

Patriarhia Romana este interesata de calitatea procesului educational la disciplina religie, drept pentru care a dorit sa ofere un set de materiale la clasa pregatitoare, care sa aiba si avizul comisiilor de specialitate, inclusiv din MECTS, ceea ce nu se intampla cu numeroase alte materiale didactice oferite de alte edituri.

Informatia aparuta in media, potrivit careia fisele de lucru la alte discipline pot fi preluate gratuit de pe o platforma online, este incompleta, deoarece aceste materiale didactice sunt concepute doar la cateva discipline, fara a avea avizul MECTS. Ele sunt disponibile doar invatatorilor si profesorilor, inscrisi la cursul de formare pentru a preda la clasa pregatitoare. De altfel, pe aceasta platforma online sunt postate doar cateva fise ca model pentru cei interesati, asa cum a procedat si Patriarhia Romana.

Nu in ultimul rand, dorim sa precizam faptul ca la disciplina religie profesorii beneficiaza, din punct de vedere didactic, de un sprijin special in activitatile desfasurate la clasa pregatitoare, prin ghidul disponibil gratuit pe site-ul www.patriarhia.ro, asa cum se mentioneaza in comunicatul de presa al Patriarhiei Romane din 10 octombrie 2012. Alaturi de recomandari pedagogice, ghidul ofera modele de lucru pentru fiecare continut al invatarii din fisele de lucru la disciplina religie pentru clasa pregatitoare.

Sursa: basilica.ro

12 Octombrie 2012

Vizualizari: 1201

Voteaza:

Lamuriri cu privire la fisele de lucru la religie pentru clasa pregatitoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE