Lansarea cartii 'Martin Heidegger intre fenomenologie si teologie' a Parintelui prof. dr. George Remete

Luni, 13 decembrie 2010, de la ora 18.00, in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologiei Ortodoxa din Alba Iulia va avea loc lansarea cartii „Martin Heidegger intre fenomenologie si teologie” semnata de Parintele prof. dr. George Remete. Cartea a aparut la Editura Reintregirea din Alba Iulia si va fi lansata in prezenta IPS Andrei al Alba Iuliei.

Prezentarea lucrarii va fi facuta de parintele prof. dr. Emil Jurcan si domnul conf. Dr. Aurel Pantea, iar cei prezenti vor putea sa achizitioneze cartea cu autograful autorului.

Cartea „Martin Heidegger intre fenomenologie si teologie” trateazã, pentru prima data in bibliografia romaneasca, raportul lui Heidegger cu teologia. Ea raspunde la trei mari presiuni: lipsa unei lucrari de acest fel in romaneste, prejudecatile enorme care-l socotesc pe Heidegger existentialist, nihilist sau ateu si nevoia unor lucrari care sa faca legatura intre gandirea filosofica si cea teologica, in lumea romaneascã.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

13 Decembrie 2010

Vizualizari: 344

Voteaza:

Lansarea cartii 'Martin Heidegger intre fenomenologie si teologie' a Parintelui prof. dr. George Remete 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE