Lavra Pesterilor a gazduit primul congres pan-ucrainean al Uniunii femeilor ortodoxe

Joi, 24 ianuarie 2013, in sala de conferinte a Lavrei Pesterilor din Kiev s-a desfasurat, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Vladimir, Mitropolitul Kievului si a toata Ucraina, primul congres pan-ucrainean a "Uniunii femeilor ortodoxe", ce a adunat reprezentante din Ucraina, Rusia, Bielorusia, Moldova si Armenia pentru a dezbate cu privire la criza spirituala in societate si rolul femeii ortodoxe in depasirea acesteia.

Alocutiunea din deschiderea evenimentului a fost rostita de presedintele organizatiei "Uniunea femeilor ortodoxe”, Olga Kovalenko.

Cancelarul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Mitropolitul Antonie de Borisopol a dat citire mesajului  din partea Mitropolitului Vladimir adresat organizatorilor si participantilor la forum. Preasfintitul Parinte Episcop Pantelimon de Rovenki si Sverdlovsk, a subliniat necesitatea unui efort comun din partea Bisericii si a Uniunii femeilor Ortodoxe pentru a depasi criza spirituala care a afecteaza astazi societatea.

Printre principalele subiecte dezbatute s-au numarat: moralitatea si etica publicitatii, criza spirituala in societate si rolul femeii ortodoxe in depasirea ei;  planul de activitate in eparhiile Bisericii Ortodoxe Ucrainene pentru anul in curs.

Sursa: orthodoxie.com

.
Pe aceeaşi temă

29 Ianuarie 2013

Vizualizari: 706

Voteaza:

Lavra Pesterilor a gazduit primul congres pan-ucrainean al Uniunii femeilor ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE