Liturghie Arhiereasca de Florii la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea

In Duminica a sasea din Postul Sfintelor Pasti, zi in care crestinii ortodocsi praznuiesc "Intrarea triumfala in Ierusalim a Mantuitorului nostru Iisus Hristos”, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului,  a oficiat  Sfanta Liturghie in Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea, inconjurat de soborul de preoti si diaconi ai catedralei, in prezenta Chiriarhului locului, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Sarbatoarea a inceput cu slujba Privegherii in seara zilei de 27 aprilie, pelerinajul de Florii intitulat„Libertate si daruire in pelerinajul crestin”, iar astazi a continuat cu „Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos”, slujba Utreniei si cu Sfanta Liturghie.

Dupa Sfanta Evanghelie, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, in cuvantul de invatatura rostit, a explicat pericopa evanghelica, aratand insemnatatea deosebita a acestui Praznic Imparatesc si indemnandu-i pe credinciosi sa se pregateasca duhovniceste pentru cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, Invierea din morti a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

 

Pentru ca suntem in Duminica Floriilor, in perioada Postului Mare si la slujba au fost prezenti sute de credinciosi ramniceni, Preasfintitul Episcop Emilian a citit rugaciunea de dezlegare de pacate pentru toti cei prezenti.

La finalul slujbei, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim i-a binecuvantat pe numerosii credinciosi prezenti la Sfanta Liturghie urandu-le sa petreaca Saptamana Patimilor in post, in pace si liniste sufleteasca.

Raspunsurile la strana au fost date de catre Corala "Sfantul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusa de prof Marian Cristinel Stroe.

La aceasta mare sarbatoare a crestinatatii ortodoxe praznuita  in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea au participat sute de credinciosi din municipiu si din imprejurimi.

Sursa: ahiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Aprilie 2013

Vizualizari: 635

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca de Florii la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE