Liturghie Arhiereasca si Sfintirea noului Aghiazmatar in parohia Cetatea Fetei

Duminica a 7-a dupa Rusalii, 27 iulie 2014, a fost mai speciala in Parohia clujeana cu hramul „Tuturor Sfintilor” din Cetatea Fetei, prin slujirea la Sf. Liturghie a PS Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului. Slujba a fost savarsita in sobor de preoti si diaconi, in prezenta a numerosi credinciosi si s-a incheiat cu sfintirea Aghiazmatarului, construit in ultimii doi ani.

Tot la final, a fost lansat cel de-al IV-lea numar al revistei parohiale „Cetatea Credintei”, iar un grup de copiii au sustinut un spectacol de muzica, interpretand la diverse instrumente, arii din repertoriul muzicii clasice.

In cuvantul duhovnicesc rostit de PS Vasile Somesanul, ierarhul le-a vorbit credinciosilor despre lumina cunoasterii lui Dumnezeu, cu prilejul citirii in aceasta zi a Evangheliei celor doi orbi si a unui mut din Capernaum: „Lumina cunoasterii lui Dumnezeu este lumina care ne calauzeste pasii in aceasta lume pamanteasca si care ne deschide apoi bucuria vesniciei in Imparatia lui Dumnezeu”.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

28 Iulie 2014

Vizualizari: 463

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca si Sfintirea noului Aghiazmatar in parohia Cetatea Fetei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE