Lucrarile conferintei pastoral-misionare semestriale de primavara, in Episcopia Giurgiului

LUCRARILE CONFERINTEI PASTORAL-MISIONARE SEMESTRIALE DE PRIMAVARA SI SEDINTA DE CONSTITUIRE A ADUNARII EPARHIALE A EPISCOPIEI GIURGIULUI

Astazi, 12 iunie, incepand cu orele 10.00, la Ateneul „Nicolae Balanescu", au avut loc lucrarile conferintei pastoral-misionare semestriale de primavara, dedicate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii)" si "Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni". Lucrarile au fost prezidate de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, si au reunit preotii din cele patru protopopiate ale eparhiei.

Evenimentul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii urmata de Te Deum in Catedrala Episcopala din Giurgiului. In deschiderea lucrarilor, Intaistatatorul eparhiei noastre a vorbit despre importanta deosebita pe care o au Taina Spovedaniei si a Euharistiei care reprezinta valori esentiale ale vietii duhovnicesti. In continuare, parintele Prof. Dr. Florin Boitan le-a vorbit preotilor despre Taina Spovedaniei ca mijloc de vindecare spirituala si apropiere de Dumnezeu intr-o lume secularizata si despre Taina Sfintei Euharistii ca mijloc de comuniune intre Hristos si Biserica.

La final, Chiriarhul nostru i-a multumit parintelui Profesor Florin Boitan pentru ca a acceptat sa conferentieze astazi preotilor din Episcopia Giurgiului, pe multi dintre ei avandu-i elevi in perioada in care Sfintia Sa a activat ca profesor de Tipic bisericesc, Liturgica si Omiletica la Seminarul Teologic din Bucuresti.

Tot astazi a avut loc si sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Episcopiei Giurgiului pentru perioada 2014-2018. In cadrul acesteia, membrilor alesi le-au fost inmanate mandatele si li s-au adus la cunostinta atributiunile acestui for deliberativ eparhial, fiind indemnati sa sprijine si sa se implice in activitatea pastoral-misionara, culturala si social-filantropica a eparhiei noastre. Astfel, preotii reuniti astazi in conferinta pastoral-misionara de primavara au avut prilejul sa-i cunoasca pe noii membrii ai Adunarii Eparhiale, ocazie cu care au fost aduse in discutie si proiecte de viitor ale Episcopiei Giurgiului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2014

Vizualizari: 561

Voteaza:

Lucrarile conferintei pastoral-misionare semestriale de primavara, in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE