Lumina Sfanta de la Ierusalim va ajunge in Romania in aceasta seara

Lumina Sfanta s-a coborat astazi, 19 aprilie 2014, la Mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim, la ora 14:18. Sfanta Lumina va fi adusa in tiara noastra, in jurul orei 19:00, de o delegatie a Patriarhiei Romane. Din delegatie fac parte Preasfintiitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfintiitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, si Parintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Sfanta Lumina a fost daruita delegatiilor Bisericilor Ortodoxe si zecilor de mii de credinciosi, de Preafericitul Teofil al III-lea Patriarhul Ierusalimului.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, reprezentatul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte si superiorul Asezamintelor Ortodoxe Romane de la Ierusalim, Ierihon si Iordan: „Astazi, in jurul orelor 13:00, dupa venirea Patriarhului Ierusalimului, in Biserica Învierii si in spatiiul din preajma Bisericii Sfantului Mormant al Mantuitorului Hristos a inceput Slujba Vecerniei care a fost de fapt o procesiune care a inconjurat Biserica Sfantului Mormant de trei ori de catre slujitori, de catre ierarhii care au fost prezentii si de catre Patriarhul Ierusalimului care a prezidat aceasta slujba.

Dupa a treia inconjurare Sfantul Mormant a fost desigilat. În prezentia reprezentantiilor Bisericilor Ortodoxe, Romano Catolice, Armene, Patriarhul Ierusalimului a intrat in Sfantul Mormant. Dupa aproximativ 15 minute de la intrarea in sa Sfantul Mormant a coborat Sfanta Lumina care a fost impartiita de catre Patriarhul Ierusalimului tuturor celor prezentii. Acest lucru s-a intampla la 14:18. Din aceasta lumina impartiita de Patriarhul Ierusalimului si delegatiia Bisericii Ortodoxe Romane a luat pentru a o duce in tiara. Ea va fi pastrata in timpul zborului inspre Romania intr-un felinar special si apoi va fi impartiita celor care o asteapta in tiara, iar la miezul noptiii de catre Patriarhul Romaniei la Catedrala Patriarhala din Bucuresti si in alte locuri ale Bisericii Ortodoxe Romane”.

Sfanta Lumina va fi oferita, la Slujba de Inviere, de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane din sudul tarii sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda. De la Aeroport, Lumina Sfanta va fi dusa cu trei avioane de mici dimensiuni si la Suceava, Satu-Mare, Cluj-Napoca si Timisoara, pentru clerul si credinciosii ortodocsi din restul tarii.


Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Aprilie 2014

Vizualizari: 887

Voteaza:

Lumina Sfanta de la Ierusalim va ajunge in Romania in aceasta seara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE