Lumina Sfanta a venit la Ierusalim la Mormantul Domnului

Mii de pelerini aflati la Mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfanta astazi, 14 aprilie 2012, la orele 14:25.

Credinciosii impreuna cu Patriarhul Ierusalimului, Teofilos al III-lea si cu un sobor de ierarhi si preoti au inconjurat de trei ori Sfantul Mormant. In timp ce s-a cantat „Lumina lina”, Patriarhul si-a scos vesmintele si mitra si s-a supus perchezitionarii pentru a se dovedi ca nu are asupra sa nici un dispozitiv cu care sa poata aprinde vreo lumanare. Patriarhul imbracat numai in stihar a intrat in Sfantul Mormant. In interior, Patriarhul ingenuncheaza inaintea dalei de marmura ce acopera mormantul, pe care se afla o candela neaprinsa si carticica cu rugaciunea Luminii Sfinte. Patriarhul are asupra sa doua manunchiuri de lumanari neaprinse, fiecare continand cate 33 de bucati. Patriarhul a iesit din Sfantul Mormant si a dat Lumina Sfanta preotilor care asteptau, precum si celor de afara.

Aflat la Ierusalim, in delegația Bisericii Ortodoxe Romane, Parintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale a marturisit: 'A pogorat Sfanta Lumina peste necredinciosia persoanelor noastre. Aceste momente sunt unice si fac parte din vesnicie. Ele nu sunt parte din lumea noastra. Acum ne indreptam spre Poarta Noua a Cetatii Vechi, pentru ca apoi sa mergem spre Aeroportul Ben Gurion, pentru a aduce aceasta lumina si aceasta bucurie si pe pamantul tarii noastre'.

In continuare, delegatia Bisericii Ortodoxe Romane, formata din Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, parintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale si Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si din personalitati ale vietii publice romanesti, se va indrepta spre Aeroportul Ben Gurion purtand Lumina Sfanta, unde, dupa indeplinirea formalitatilor de zbor, se va imbarca intr-un avion special avand ca destinatie Aeroportul International Henri Coanda.

Dupa cum ne informeaza dl. Ilie Chișcari, de organizarea locala a trimiterii in Romania a Sfintei Lumini s-a ocupat Reprezentanta Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, condusa de Preacuviosul Parinte Ieronim Cretu, Reprezentantul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte si Superior al Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim, Ierihon si Iordan.

Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

14 Aprilie 2012

Vizualizari: 1966

Voteaza:

Lumina Sfanta a venit la Ierusalim la Mormantul Domnului 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • florentina zarnovean Postat la 2012-04-14 18:32

    Slava Tie Doamne!!Hristos a inviat!!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE