Manastirea Jiana isi serbeaza hramul

In data de 27 mai, cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mucenic Iuliu Veteranul, credinciosii mehedinteni isi indreapta pasii catre manastirea Jiana, care il are ca ocrotitor.

De trei ani de zile, de cand a fost pusa piatra de temelie, ierarhul nostru, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, a oficiat aici Sfanta Liturghie Arhiereasca cu ocazia hramului.



Si anul acesta, in duminica de dupa Inaltarea Domnului, Parintele Episcop va sluji la altarul de vara al sfintei manastiri, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Credinciosii sunt poftiti, asadar, sa petreaca trei ceasuri de rugaciune alaturi de ierarhul lor, mergand intr-un pelerinaj al credintei la aceasta manastire nou infiintata.

Prin intemeierea acestei vetre monahale se doreste realizarea un centru de spiritualitate si de intarire a activitatii misionare in zona de campie a judetului.

In sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008 s-a aprobat infiintarea manastirii Jiana, cu hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul” in localitatea Patulele, ca manastire de calugari, sub jurisdictia Episcopiei Severinului si Strehaiei, urmand a functiona in cadrul Protoieriei Vanju Mare.

Demn de mentionat este faptul ca terenul de aproximativ 5 ha, pe care se va construi manastirea a fost donat de familia doctorului Pleniceanu, in memoria unicului fiu, trecut la cele vesnice.

In Duminica a 7-a dupa Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa praznuieste primul Sinod Ecumenic al lumii crestine, care a avut loc in anul 325 in orasul Niceea, pentru a condamna erezia, adica invatarea gresita, eretica a lui Arie. Sinodul s-a organizat de Sfintul Imparat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfintilor Parinti de atunci, fiind primul imparat crestin din lume (306-337).

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

25 Mai 2012

Vizualizari: 846

Voteaza:

Manastirea Jiana isi serbeaza hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE