Manastirea Maglavit isi va sarbatori duminica hramul

Numerosi credinciosi din Oltenia si nu numai, sunt asteptati duminica, 8 septembrie, de praznicul “Nasterea Maicii Domnului”, la sarbatoarea hramului Manastirii Maglavit din judetul Dolj. La ceas de aleasa sarbatoare, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, impreuna cu un numeros sobor de preoti si diaconi, pe un podium special amenajat in fata bisericii sfantului asezamant monahal.

Existenta Manastirii Maglavit este legata de numele lui Petrache Lupu, un locuitor al Magalvitului, care, in perioada interbelica a avut mai multe teofanii in locurile unde se afla manastirea.

Piatra de temelie a sfantului locas a fost pusa la 14 septembrie 1935 de catre Episcopul Ramnicului, Vartolomeu Stanescu. Lucrarile de construire au fost suspendate din cauza razboiului si oprite definitiv in timpul regimului comunist. Abia dupa 1989 acestea au fost reluate, in prezent lucrandu-se la finalizarea picturii interioare, realizata in tehnica fresca.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2013

Vizualizari: 183

Voteaza:

Manastirea Maglavit isi va sarbatori duminica hramul 1.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE