Manastirea Sfantul Ilie Paltinul isi va sarbatori hramul

Miercuri, 20 iulie, in ziua de cinstire a Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul, manastirea Sfantul Ilie Paltinul isi va sarbatori hramul. Cu aceasta ocazie Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului va oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca in acest asezamant monahal construit in zona Piscul Negru, pe Transfagarasan, la o altitudine de 1200 m.

Piatra de temelie a noii biserici a fost pusa de chiriarhul locului in anul 1993,lucrarile fiind desfasurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia.

In ziua de 27 februarie 2011 s-a implinit un vis prin numirea unui nou staret in persoana parintelui Cecala Nelu Nicodim si a unei obsti monahale, toti provenind de la manastirea Slanic.

In prezent responsabilitatea definitivarii lucrarilor apartine Sectorului Economic si Constructii coordonat de P.

C Consilier Caliopie Cristian Ichim.

In acest sens urmeaza sa fie executata pictura din interiorul bisericii si vor fi terminate lucrarile incepute la noul corp de chilii destinat obstii monahale, preotilor din eparhie si pelerinilor.

Drumul catre cabana Balea fiind tranzitat de foarte multi turisti se poate spune ca manastirea Sf. Ilie Paltinul se incadreaza intre cele mai importante asezaminte monahale din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, fiind inclusa in circuitul turismului ecumenic.

Din anul 1972, sarbatoarea inchinata Sf. Porooc Ilie Tezviteanul are o importanta deosebita pentru Sectorul Energetic National fiind declarata Ziua Energeticianului.

Statuata ca atare prin decretul nr. 507 / 1972, este una dintre putinele sarbatori tinute de breslele din Romania fiind precedata, in toata tara, de o manifestare numita, "Trofeul energeticianului".

Evenimentul sta sub sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut ca fiind cel care stapaneste fulgerele.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului

 

.

19 Iulie 2011

Vizualizari: 658

Voteaza:

Manastirea Sfantul Ilie Paltinul isi va sarbatori hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE