Manifestare dedicata Sfintilor Romani la Gherla

O manifestare dedicata Sfintilor Romani, ce vor fi pomeniti duminica in Biserica Ortodoxa, va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Gherla. Activitatea este organizata de protopopiatul orthodox in colaborare cu parohia Sfanta “Cuvioasa Parascheva” si primaria municipiului Gherla. Evenimentul se va bucura de prezenta IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si a Preasfintitului Episcop Sebastian al Slatinei si Romanatilor, potrivit Radio Renasterea.

Cei prezenti se vor putea inchina cu acest prilej moastelor Sfantului Grigorie Decapolitul, ce vor fi aduse de un grup de maici de la Manastirea Bistrita Valceana, in frunte cu maica stareta Mihaela Tamas. Programul manifestarii va debuta sambata, 6 iulie, de la ora 15 cu primirea de catre IPS Parinte Andrei a delegatiei Arihepiscopiei de Ramnicu-Valcea cu Sfintele Moastete ale Sf. Grigorie Decapolitul. Mai apoi de la ora 15:30 va fi oficiat Acatistul Sfantului Grigorie, urmat de o procesiune prin centrul orasului intitulata "Calea Sfintilor in cetatea gherleana". La ora 18 va fi savarsita slujba Privegherii la parohia Sfanta Cuvioasa Parascheva, cu ocazia hramului. Duminica dimineata programul liturgic va continua de la ora 10 cu Sfanta Liturghie ce va fi savarsita de PS Episcop Sebastian, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile la strana vor fi date de corul de tineri protopsalti "Sfintii Martiri Brancoveni" din Episcopia Slatinei. La finalul Sfintei Liturghii va fi oficiata o slujba de parastas pentru ctitorii trecuti la cele vesnice si pentru martirii inchisorilor. Va fi pomenit si Pr. Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda, care a trecut la cele vesnice pe 16 iunie. Sarbatoarea inchinata Sfintilor Romani de la Gherla se va incheia duminica dupa-masa de la ora 16, cand va avea loc o conferinta "Ortodoxie si Romanism" sustinuta de PS Epsicop Sebastian.

Conferinta va fi urmata de un dialog cu invitatii si de o intalnire de suflet cu credinciosii si tinerii comunitatii gherlene la cinematograful din oras, unde va fi sustinut un moment artistic spre vrednica pomenire si cinstire a martirilor neamului romanesc.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Iulie 2013

Vizualizari: 560

Voteaza:

Manifestare dedicata Sfintilor Romani la Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE