Manifestari in cinstea Sf. Andrei Saguna, in Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria

Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria va organiza in data de 23 noiembrie a.c. mai multe manifestari culturale in cinstea Sfantului Andrei Saguna. La parohia Apateu va avea loc festivitatea de dezvelire a bustului mitropolitului transilvanean, trecut in randul sfintilor de catre Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane.

Aceasta expresie artistica a cinstei si evlaviei deosebite pentru Sfantul Andrei Saguna a fost realizata cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Bustul se afla in curtea bisericii ortodoxe romanesti din Apateu.

Dupa dezvelirea sa, va fi savarsita o slujba de Te Deum, apoi va debuta simpozionul inchinat marelui arhipastor ardelean. In deschiderea lucrarilor va vorbi Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Cei prezenti vor putea asculta si cuvantul ierarhului nostru, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, invitat la aceste manifestari.

In incheierea programul cultural, Corul Preotilor din Protopopiatul Carei al Episcopiei Maramuresului si Satmarului va sustine un mini-concert de colinde.

Sursa: episcopia-severinului.ro

.

20 Noiembrie 2013

Vizualizari: 731

Voteaza:

Manifestari in cinstea Sf. Andrei Saguna, in Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE