Manifestari cultural-artistice si stiintifice organizate de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca isi va sarbatori la sfarsitul acestei luni hramul. Unitatea de invatamant este ocrotita de "Sfintii Trei Ierarhi", pomeniti in Biserica Ortodoxa in data de 30 ianuarie.

Cu acest prilej Facultatea de Teologie Ortodoxa din municipiu va organiza incepand de saptamana viitoare o serie de activitati cultural-artistice si stiintifice. Prima manifestare va avea loc luni, 21 ianuarie, de la ora 17 in sala Nicolae Ivan, cand va fi organizata o sesiune de comunicari despre viata, activitatea si opera teologica a “Sfantului Ioan Gura de Aur”.

Responsabil cu aceasta activitate va fi Asist. Dr. Adrian Podaru care impreuna cu studentii teologi vor pregati o serie de comunicari legate de preotia in conceptia “Sfantului Ioan Gura de Aur”, omiliile catre crestinii iudeizanti, gestionarea crizei din Antiohia din anul 387, “Sfantul Ioan” si autoritatea imperiala si elemente legate de antropologia hrisostomica, pacatul si consecintele lui, raportul dintre libertatea umana si harul divin. Vineri, 25 ianuarie de la ora 17 in Sala Nicolae Ivan prof. Gelu Furdui va sustine o conferinta cu tema Balada la Romani, urmata de un recital sustinut de corul de camera “Psalmodia Transylvanica” dirijat de pr. Prof. dr. Vasile Stanciu. Membrii coralei vor interpreta cateva piese din creatia compozitorului clujean Tudor Jarda, cateva balade reprezentative precum si cateva cantece cu caracter popular. Sarbatoarea hramului Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj va fi marcata in ziua premergatoare cinstirii “Sfintilor Trei Ierarhi” cu o intalnire si o conferinta cu omul de cultura, Andrei Plesu.

Invitatul de onoare se va intalni de la ora 10 in sala Nicolae Ivan intr-un dialog cu studentii si profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa, iar de la ora 18 va sustine o conferinta despre "Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste" in sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universitatii Babes-Bolyai. In ziua hramului, in 30 ianuarie, la Catedrala Mitropolitana din centrul orasului va fi oficiata de la ora 9:30 Sfanta Liturghie. Slujba va fi savarsita de IPS Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei inconjurat de preotii profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa si de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj si va fi urmata de un Te Deum. Sarbatoarea hramului scolilor teologice clujene se va incheia in seara zilei de 30 ianuarie, cu un moment cultural sustinut de Andrei Plesu in sala Muzeului Arhiepiscopiei Clujului, situat la subsolul Catedralei Mitropolitane, in care va fi evocat vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.


Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 Ianuarie 2013

Vizualizari: 694

Voteaza:

Manifestari cultural-artistice si stiintifice organizate de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintii trei ierarhi

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE