Manifestari cultural-religioase in municipiul Aiud

In zilele de 28-29 ianuarie se vor desfasura la Aiud manifestari prilejuite de praznicul Sfintilor Trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan, patronii spirituali ai urbei aiudene.

In anii precedenti momentul la care ne referim a fost marcat prin simpozioane dedicate anului omagial in curs (al Sfintilor capadocieni – 2010, al Botezului si al Sfintei Cununii – 2011) si in cadrul carora s-au prezentat referate pe aceste teme. Aceste referate au fost inmanuncheate intr-o carte cu titlul Credinta ca filosofie de viata la Sfintii Trei Ierarhi, aparitie coordonata de pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, de prof. Razvan Brudiu, doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia si de studentul Nicolae Aloman de la aceeasi facultate. Cartea apare in colectia „Logos si Symbol” la Editura Reintregirea.

Aceste manifestari vor debuta sambata, 28 ianuarie, de la ora 16.00, cu un microrecital sustinut la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, de catre corul de tineri aiudeni Hrisostom. Momentul esential al zilei va fi marcat de domnul Cristian Tabara printr-o conferinta cu titlul „Forme si riscuri ale socializarii moderne”, urmata apoi de lansarea cartii amintite.

In data de 29 ianuarie, incepand cu ora 9.30, manifestarile vor fi incununate cu oficierea Sfintei Liturghii de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, in Catedrala ce ii are ca ocrotitori spirituali pe Sfintii Trei Ierarhi.

La concretizarea acestor manifestari si-au ingemanat eforturile Parohia Ortodoxa Sfintii Trei Ierarhi, prin parintele paroh Emil Galea, Primaria municipiului Aiud, prin domnul primar Mihai Horatiu Josan, Colegiul National Titu Maiorescu, prin doamna director Gabriela Galea si Centrul Cultural Liviu Rebreanu, prin domnul director Ioan Hadarig.

Sursa: Radio Reintregirea
 

26 Ianuarie 2012

Vizualizari: 284

Voteaza:

Manifestari cultural-religioase in municipiul Aiud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE