Manifestari culturale la Arhiepiscopia Ramnicului

In perioada 13-16 mai 2013 in judetul Valcea are loc cea de-a III-a editie a Salonului National de Literatura si Arta "Rotonda plopilor aprinsi”, manifestare culturala organizata de o serie de institutii culturale valcene sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului. Manifestarea se va desfasura in municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani, precum si in localitatea Prundeni.

La eveniment participa preoti, scriitori, editori, conducatori de reviste literare si de cultura, artisti plastici din Basarabia (Chisinau), Bucovina de Nord (Cernauti - Ucraina), Germania (Stuttgart), Canada (Montreal), Franta (Paris), Serbia (Uzdin - Voivodina), Ungaria (Gyula) si Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Bacau, Pascani, Urziceni - Ialomita, Pitesti, Craiova, Sibiu si Resita).

In cadrul manifestarilor, astazi, 14 mai, incepand cu orele 11.00, la Arhiepiscopia Ramnicului in Sala de conferinte a Complexului cultural-spiritual "Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial a avut loc vernisajul expozitiei "Icoana - fereastra spre Dumnezeu”.

Organizatorii evenimentului prezentat de prof. univ. dr. Nicolae Sava au fost Pr. Constantin Carstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului si sculptorul Doru Dragusin.

In continuarea manifestarii, in jurul orei 11.30 in Sala de conferinte a avut loc simpozionul pe tema: "Bartolomeu Valeriu Anania - clericul de vocatie si scriitorul de exceptie”. La eveniment a luat parte si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care a tinut un cuvant dedicat momentului festiv.

In cadrul simpozionului dedicat vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania au fost sustinute de catre invitati mai multe alocutiuni, moderatorul intalnirii fiind prof. univ. dr. Pompiliu Manea din Cluj-Napoca.

La final Corala "Canticum” a Seminarului Teologic "Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea, dirijata de prof. Gelu Stratulat, a sustinut un recital de cantari pascale, dintre care amintim: "Anastaseos Imera” (Ziua Invierii) - Autor anonim, sec.14., "Pripeala” de Filotei Monahul, sec.15, "Camara Ta Mantuitorule” de Nicolae Lungu, aranjament pt. cor barbatesc de Prof.
Gelu Stratulat, "Corul sclavilor evrei” - Nabuco - de Giuseppe Verdi si "Hristos a inviat!”

Sursa: arhiram.ro

.

15 Mai 2013

Vizualizari: 314

Voteaza:

Manifestari culturale la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

arhiepiscopia ramnicului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE