Mesaj de consolare si comuniune la un an de la tragedia din Clubul Colectiv

La un an de la trecerea la cele veșnice a celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române, adresăm un cuvânt părintesc de consolare şi comuniune în rugăciune familiilor şi tuturor celor care îi plâng pe cei dragi, decedați în incendiul din Clubul Colectiv.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească împreună cu drepții sufletele celor decedați în lumina şi pacea Împărăției lui Dumnezeu.

Totodată, mulţumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea şi cu fapta, familiile îndoliate şi pe cei răniți (arși). În mod deosebit, mulțumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (ArhiepiscopiaBucureștilor, Arhiepiscopia Clujului şi Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoţilor de caritate din spitale, preoţilor duhovnici care au consolat pe cei îndoliați şi au îndrumat spiritual pe cei răniți,precum şi tuturor credincioșilor mireni milostivi, medici, asistențişi donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliați şi solidaritate cu cei răniți.

Rugăciunile de pomenire a celor decedați în incendiul de la Clubul Colectiv sunt binefacere spirituală pentru sufletele acestora, dar şi consolare pentru familiile lor îndoliate, deoarece iubirea izvorâtă din credinţă şi rugăciune este mai tare decât moartea (cf. Ioan 11, 25). Pe lângă pomenirile anterioare, şi acum, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica săvârșește slujbe de pomenire a celor decedați atunci, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească şi solidaritate umană cu cei îndoliați şi cu cei suferinzi în urma tragicului eveniment.

Încredințați că în momentele de grea încercaredin viaţa comunității rugăciunea trebuie unită cu fapta milostivă, precum în momentele greleale tragicului eveniment de atunci, tot așa şi acum reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii alor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania „Donează sânge, salvează o viață” inițiată de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

Cu părintești sentimente de comuniuneși binecuvântări pentru familiile îndoliate şi pentru cei aflați în suferință ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
 

28 Octombrie 2016

Vizualizari: 508

Voteaza:

Mesaj de consolare si comuniune la un an de la tragedia din Clubul Colectiv 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE