Mesaj pentru conducatorii Summit-ului G8


Episcopii tarilor puternic industrializate din lume au adresat un mesaj conducatorilor care participa, incepand de azi, la Summit-ul G8, la Heiligendamm, in Germania. Intr-o scrisoare deschisa, presedintele conferintei episcopale din Germania, cardinalul Karl Lehmann si omologii sai francezi, britanici, japonezi, canadieni, americani si rusi, au cerut masuri "indraznete", pentru o lupta deschisa impotriva razboiului, saraciei, SIDA, si a incalzirilor climatice, ne informeaza www.la-croix.com. In acest sens episcopii au informat grupul G8 ca a fost lansata o campanie de catre Caritas Internationalis intitulata Pentru un ajutor eficient, avand ca scop reducerea saraciei si ajutorarea celor aflati in lipsuri.

Campania urmareste sensibilizarea liderilor politici in vederea respectarii promisiunilor din 2005 de a consacra 0,51% din venitul national brut pana in 2010 si a 0,7% pana in 2015 pentru dezvoltarea tarilor cu un grad ridicat de saracie.

Tot in vederea acestui eveniment va avea loc o reuniune in Germania la Cologne, potrivit www.orthodoxeurope.org. Va fi organizata o conferinta de doua zile, ne informeaza Vsevolod Tchaplin, vice-presedintele Departamentului de relatii externe al Patriarhiei Moscovei. La aceasta reuniune vor fi prezenti mitropolitul Chiril de Smolensk si de Kalinigrad, episcopul Wolfgtang Huber, presedintele Consiliului Bisericii Evanghelice din Germania, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, Catolice, Protestante, ai Bisericilor locale, Islamului, comunitatilor iudaice, si delegati ai organizatiilor religioase internationale.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.

06 Iunie 2007

Vizualizari: 1829

Voteaza:

Mesaj pentru conducatorii Summit-ului G8 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE