Mesajul Patriarhului Romaniei la alegerea noului Papa

Sanctitatii Sale Papa FRANCISC
Cetatea Vaticanului

Sanctitatea Voastra,

Biserica Ortodoxa Romana se alatura acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctitatii Voastre ca Episcop al Romei si Papa.

Suntem convinsi ca valorile morale autentice, bazate pe credinta bimilenara crestina, vor continua sa aiba un loc central in activitatea Sanctitatii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, avand in vedere lucrarea pastorala pe care Sanctitatea Voastra ati intreprins-o deja in Argentina. Aceasta misiune este o prioritate si in Biserica noastra Ortodoxa. De aceea, in acest context, este foarte necesar sa cooperam, pentru a realiza solidaritate cu cei care sufera cel mai mult de pe urma crizei economice si spirituale a societatii contemporane, pentru a da o marturie crestina comuna in lume, in spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos.

Ne exprimam speranta ca Sanctitatea Voastra Veti continua sa-i sprijiniti pe credinciosii ortodocsi romani care traiesc in numar mare, in diferite tari din Europa, in special in Italia, asa cum constant au facut-o predecesorii Vostri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea si Papa Emerit Benedict al XVI-lea.

Cu stima si dragoste frateasca in Hristos,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

15 Martie 2013

Vizualizari: 287

Voteaza:

Mesajul Patriarhului Romaniei la alegerea noului Papa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE