Mii de clujeni au spus DA! Vietii

Aproape două mii de clujeni de toate confesiunile au spus DA! vieții și s-au rugat pentru încetarea avortului, cu 3 zile înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Ierarhi, preoți, tineri teologi, familii, viitoare mame, părinți, dar și bunici împreună cu nepoții lor s-au întâlnit sâmbătă, 21 martie 2015, în Piața Unirii pentru a transmite întregii comunități clujene că viața este un Dar de la Dumnezeu. Majoritatea participantilor la „Marșul pentru Viață” au venit cu baloane colorate și pancarde cu mesaje pro viață, cu speranța că împreună, prin rugăciune, vor reuși să oprească acest fenomen care distruge societatea.



Au luat parte la acțiune reprezentanții tuturor cultelor din oraș, care au transmis mesaje de încurajare și i-au îndrumat pe cei prezenți să se roage pentru încetarea avorturilor, în condițiile în care zilnic în țara noastră se fac peste 400 de întreruperi de sarcină.

Dumnezeul vieții și nu al morții
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a adus în atenția clujenilor problema semnalată de sociologi și anume scăderea numărului de nașteri în România, pledând în același timp pentru viață și pentru valorile familiei creștine. Ierarhul a mai spus că „scopul acestui marş este acela de a binecuvânta viaţa. Dumnezeul nostru este Dumnezeul vieţii, nu al morţii. El ne învață să ocrotim și să iubim viața, pentru că El este Calea, Adevărul și Viața”.

Omul nu este stăpânul vieții, ci Dumnezeu
Preasfințitul Florentin Chrihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a venit însoțit de enoriașii și preoții ce au fost prezenți în această dimineață la slujbă la catedrala „Schimbarea la Față”. Potrivit ierarhului „viaţa are o origine sacră. Omul nu este stăpânul vieţii. Omul poate apăra sau distruge viaţa, este o alegere care ţine de discernământul său personal”.

Invitat din Marea Britanie, la Marșul pentru Viață de la Cluj
Inedită în acest an a fost prezența coordonatorului internațional al Campaniei „40 de zile Pentru Viață”, Robert Colquhoun, venit special din Marea Britanie pentru a promova valorile familiei creștine: „Mesajul meu pentru voi astăzi este să vă rugați lui Dumnezeu pentru a vă spune ce puteți face voi pentru oprirea avorturilor din Cluj-Napoca”, a spus Robert Colquhoun. După discursurile reprezentanților cultelor religioase și după un scurt moment de rugăciune, cei prezenți au pornit în marș prin centrul orașului.

„Marșul pentru Viață” este o inițiativă a mai multor organizații laice și religioase, printre care și A.S.C.O.R. Cluj, care s-au unit în dorința de a promova viața. Anul acesta evenimentul a avut loc simultan în peste 60 de orașe din România.

Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Martie 2015

Vizualizari: 404

Voteaza:

Mii de clujeni au spus DA! Vietii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

marsul pentru viata

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE