Mii de credinciosi la hramul Manastirii 'Sfantul Ilie' de la Nuseni

Peste 3.000 de oameni au ales să se roage de praznicul Sfântului Prooroc Ilie la Mănăstirea din localitatea bistrițeană Nușeni. Aici, sărbătoarea a început încă din ajun cu slujba Privegherii, oficiată de Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord și s-a finalizat cu un cuvânt de învățătură rostit de părintele ieromonah Benedict Vesa.

Monahii și credincioșii au continuam rugăciunea și pe parcursul nopții, iar ziua au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Macarie, pe Altarul de vară din curtea mănăstirii și în prezența unui sobor de peste 40 de preoți.

Potrivit corespondentului Radio Renașterea în protopopiatul Beclean, părintelui Alin Pop, oamenii au primit îndemnuri duhovnicești atât din partea ierarhului, cât și a părintelui Patriciu Vlaicu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Din soborul de preoți au făcut parte alți duhovnici de mănăstiri, monahi și preoți de mir care au înfrumusețat prin prezența lor, sărbătoarea de la Nușeni.

Preasfințitul Episcop Macarie le-a vorbit celor prezenți despre misiunea pe care o desfășoară în Episcopia Ortodoxă a Europei de Nord. Ierarhul a relatat din experiențele trăite peste hotare și le-a împărtășit credincioșilor cum a fost construită biserica Parohiei „Sfinții Martiri Năsăudeni” din sudul Suediei, care va fi sfințită pe 12 septembrie.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Iulie 2015

Vizualizari: 155

Voteaza:

Mii de credinciosi la hramul Manastirii 'Sfantul Ilie' de la Nuseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE