Mii de moinesteni la procesiunea 'Calea Sfintilor'

Câteva mii de moineșteni au răspuns la chemarea Bisericii, participând la una dintre cele mai impresionante procesiuni religioase din această zonă a Eparhiei Romanului și Bacăului. Organizată de Protopopiatul Moinești, în contextul serbării Anului Comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, procesiunea intitulată ”Calea Sfinților” a fost pusă sub oblăduirea Maicii Domnului, a Sfântului Ierarh Nectarie și a Sfintei Cuvioase Parascheva. Alături de părinți sau bunici, câteva sute de copii, mulți îmbrăcați în costume populare, ținânând în mâini steaguri tricolore, s-au rugat alături de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim, purtând pe chipuri bucuria reîntâlnirii în cadrul rugăciunii specifice începutului de an școlar.

Aceasta cu atât mai mult cu cât, în acest an, moineștenii au avut bucuria de a se închina la moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, aduse în pelerinaj de la Iași. ”Ne regăsim cu toții în acest context sărbătoresc pentru orașul Moinești. Mulțumim tuturor celor care au participat la organizarea acestui eveniment ajuns la a doua ediție. Suntem la început de an bisericesc și, în curând, de an școlar, iar copiii au venit în biserică pentru a primi binecuvântarea Bunului Dumnezeu. Avem încredințarea că cei care încep cu ajutorul Preasfintei Treimi și sfârșesc lucrul cu acest ajutor, vor aduce roadă însutită. În ceea privește procesiunea la care ați participat, să aveți conștiința faptului că pașii pe care i-ați făcut vor fi numărați de Dumnezeu în Împărăția Sa. Să nu uitați niciodată că Mântuitorul Iisus este model al vieții tinerilor, El îi ocrotește, îi inspiră și rămâne împreună cu ei în toată viața lor”, a menționat Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul în cuvântul rostit cu acest prilej, mulțumind încă o dată tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui proiect.

La rândul său, preotul Costel Mareș, protopop de Moinești, și-a exprimat mulțumirea sufletească de a se fi putut implica și în acest an alături de preoții protoieriei la organizarea acestui eveniment religios și cultural deopotrivă. ”Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să petrecem aceste zile minunate de sărbătoare a orașului nostru, pentru această slujbă încărcată de emoție duhovnicească pe care am trăit-o cu toții. Ne aflăm la a doua ediție a acestui eveniment extraordinar al procesiunii intitulate ”Calea sfinților” sub ocrotirea sfinților Brâncoveni, a sfântului Nectarie, a sfintei Parascheva, desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim. Sărbătoarea orașului a fost încununată de evenimentul cultural educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, prin care noi ne aplecăm spre generația tânără care trebuie să preia tezaurul cultural și religios al bisericii și neamului românesc. Acest eveniment este un preambul a ceea ce va urma pe parcursul anului școlar, întrucât 103 copii vor primi burse, iar 400 de copii vor primi rechizite necesare activității școlare”, a menționat preotul protopop Mareș.


Sursa: epr.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Septembrie 2014

Vizualizari: 480

Voteaza:

Mii de moinesteni la procesiunea 'Calea Sfintilor' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE