Ministerul Culturii va aloca 21 de miliarde de lei pentru bisericile din judetul Suceava

 

Banii au fost obtinuti in urma unor amendamente depuse la Legea Bugetului pe anul 2007 de catre deputatul liberal de Suceava Mihai Sandu Capra

Parlamentul Romaniei a aprobat articolele din bugetul Romaniei pe anul 2007, in care se precizeaza ca Suceava va beneficia in cursul anului viitor de o finantare de 21 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea mai multor unitati de cult din judet. Anuntul apartine deputatului liberal de Suceava Mihai Sandu Capra, cel care a depus amendamentele prin care s-a solicitat aceasta suma, si care a precizat ca banii vor fi alocati de la bugetul Ministerului Culturii si Cultelor. Sandu Capra a spus ca din cele 21 de miliarde de lei, cea mai mare suma, de 6 miliarde de lei, va fi alocata catre Catedrala "Nasterea Domnului" din municipiul Suceava. In ceea ce priveste celelalte unitati de cult care vor primi fonduri din partea Ministerului Culturii, acestea sunt bisericile Sf. Dumitru din satul Zaharesti, comuna Stroiesti, Sf.

Treime din Suceava, Sf. Ilie - comuna Botosana si Catedrala Nasterea Maicii Domnului din Gura Humorului, cu cate doua miliarde de lei. De asemenea, cate un miliard de lei vor primi si bisericile Acoperamantul Maicii Domnului Suceava, Sf. Gheorghe din Suceava, Sf. Constantin si Elena din Draguseni, Sf. Arhangheli Mihail si Gavril - Marginea, Sf. Dumitru din Ostra, Izvorul Tamaduirii din Capu Campului. Tot din fondurile alocate de Ministerul Culturii vor fi acordate sume si pentru bisericile Sf. Paraschieva din Suceava, Sf. Varvara din Gura Humorului, Sf. Constantin si Elena si Sf. Paraschiva din Marginea. "Amendamentele au fost aprobate, sumele sunt prinse in bugetul pe anul 2007. Iar in functie de modul in care vor fi alocati banii, vor fi demarate si lucrarile la toate aceste unitati de cult", a spus Mihai Sandu Capra.

 

Sursa: Monitorul de Suceava

.

03 Decembrie 2006

Vizualizari: 2081

Voteaza:

Ministerul Culturii va aloca 21 de miliarde de lei pentru bisericile din judetul Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE