Ministerul Culturii va interzice slujbele la manastirea Rancaciov-Arges

 

Scandal de proportii intr-un sat din Arges dupa ce reprezentantii Ministerului Culturii au anuntat ca vor interzice slujbele la manastirea Rancaciov. Enoriasii se opun interzicerii slujbelor si sunt dispusi sa-si riste chiar viata, doar ca sa nu fie arondati unui alt lacas de cult.

Lacasul, situat pe raza localitatii Calinesti, a intrat in reparatii capitale inca din 1998, pe exterior s-au montat schelele , iar cladirea este sustinuta de stalpi grosi ca sa nu se darame. Din bolta manastirii cad bucati mari, iar viata enoriasilor este pusa in pericol la fiecare slujba.

Manastirea Rancaciov a intrat in reparatii capitale in urma cu noua ani.

In tot acest timp, calugarii au primit dor 4 miliarde de lei, fonduri insuficiente pentru o lucrare de mare amploare. Din aceasta cauza, constructia a continuat sa se degradeze, iar slujbele au devenit adevarate incercari atat pentru staret , cat si pentru enoriasi.

De multe ori, din bolta cad bucati mari de caramida si de tencuiala, care risca sa omoare enoriasii. Un secretar de stat din Ministerul Culturii a venit la Rancaciov si s-a ingrozit de ceea ce a vazut. El a recunoscut ca manastirea reprezinta un pericol major atar pentru clerici, cat si pentru enoriasi.

Manastirea Rancaciov a fost atestata documentar in anul 1498 printr-un hrisov al lui Radu cel Mare, care a si descoperit-o. Slujitorii ei spun ca,de fapt, manastirea a fost ridicata cu mult inainte pe ruinele unei bisericute de lemn, construita pe soclude caramida.

 

Sursa: amosnews.ro

.

13 Iulie 2007

Vizualizari: 2092

Voteaza:

Ministerul Culturii va interzice slujbele la manastirea Rancaciov-Arges 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE