Mitropolia Basarabiei reinfiinteaza Episcopiile de Cahul si Balti

Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Basarabiei, care tine de Biserica Ortodoxa Romana, a hotarat reinfiintarea a doua Eparhii in sudul si nordul Basarabiei, la Cahul si Balti. Pentru alegerea celor doi episcopi, Adunarea Eparhiala a votat in sedinta decizia de constituire a circumscriptiilor electorale. Decizia a intrunit votul unanim al membrilor Adunarii Eparhiale, transmite Romanian Global News.

«Cele doua Eparhii au existat in aceste zone in perioada interbelica, prima cunoscuta sub denumirea de Episcopia Ismail – Cetatea-Alba si cea de-a doua ca Episcopie a Hotinului», a anuntat in cadrul Adunarii IPS Petru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor.

Potrivit Inalt Prea Sfintiei Sale, la baza deciziei stau realitatile istorice interbelice, in care cele doua Episcopii au activat in acelasi spatiu canonic comun al Bisericii Ortodoxe Romane. «Dat fiind faptul ca geografic aceste spatii nu mai sunt astazi integral in teritoriul Moldovei de la est de Prut, asezarea celor doua Episcopii se va face in alte centre administrative, din aceeasi zona: Cahul si Balti», a precizat IPS Petru.

Sursa: rgnpress.ro

 

25 Mai 2011

Vizualizari: 1180

Voteaza:

Mitropolia Basarabiei reinfiinteaza Episcopiile de Cahul si Balti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE