Mitropolitul Nicolae Corneanu este internat la Institutul de Cardiologie din Timisoara


Mitropolitul Nicolae Corneanu este internat la Institutul de Cardiologie din Timisoara

 

Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, este internat la Institutul de Cardiologie din Timisoara, transmite corespondentul NewsIn.

 

Directorul Institutului de Cardiologie din Timisoara, rectorul Stefan Iosif Dragulescu a declarat ca mitropolitul a cerut medicilor sa nu ofere relatii cu privire la boala sa. "Este internat la noi, insa ne-a solicitat sa nu dezvaluim presei informatii. Nu va pot da niciun fel de detaliu", a precizat Dragulescu. Se pare ca mitropolitul se afla in spital de cateva zile.

 

Potrivit unor surse din cadrul unitatii medicale, mitropolitul ar fi fost internat pentru investigatii pe cord.

 

IPS Nicolae Corneanu este supus unui impact mediatic din data de 25 mai, de cand s-a impartasit singur la Biserica Greco-Catolica "Sfanta Maria Regina Pacii si a Unitatii" din Timisoara. De atunci, Patriarhia Romana a anuntat ca va discuta si va lua o hotarare cu privire la gestul acestuia.

 

Au existat si cativa contestatari, care l-au condamnat pe Mitropolitul Banatului pentru fapta lui. Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania ar fi cerut, potrivit presei centrale, caterisirea Mitropolitului Banatului, cu ocazia intrunirii Sinodului Permanent de la Neamt. "Prin ce a facut Mitropolitul Corneanu s-a exclus singur din comunitatea bisericeasca, a Bisericii Ortodoxe Romane si a Bisericii Ortodoxe Universale", a spus IPS Bartolomeu. "Nu l-am pus pe Mitropolitul Corneanu la stalpul infamiei si nu l-am judecat pentru fapta lui pentru ca s-a judecat singur", a mai spus Mitropolitul Clujului.

 

O decizie in cazul Mitropolitului Banatului ar putea fi luata cu ocazia lucrarilor Sinodului, care se vor desfasura intre 8 si 9 iulie, la Palatul Patriahal.

 

 

reporter Raluca Pantea

editor Carmen Nicolau

 

Sursa:  NewsIn

 

.

23 Iunie 2008

Vizualizari: 1795

Voteaza:

Mitropolitul Nicolae Corneanu este internat la Institutul de Cardiologie din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE