Mitropolitul Serafim, invitatul ASCOR Cluj

Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, a fost invitat joi, 24 noiembrie, la seara duhovniceasca organizata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani filiala Cluj-Napoca.

Ierarhul a slujit Vecernia, in Catedrala Mitropolitana, alaturi de Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, iar la final a adresat cuvantul de invatatura pe tema „Dragostea care nu cade”.

In legatura cu acest subiect, Parintele Mitropolit Serafim a subliniat influenta dintre sentimentele parintilor si formarea copiilor: „Asa cum exista legi naturale, care daca sunt incalcate atrag dupa sine, in mod automat, consecinte negative, tot astfel si in legatura cu nasterea de prunci, cu dragostea in familie, daca noi nu traim dupa voia lui Dumnezeu, daca noi nu lasam pruncii sa vina pe lume, inseamna ca vom suferi si noi si va suferi lumea intreaga fiindca vom disparea ca si crestini intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. Dar nu numai atat ca nu mai avem copii, dar si pe cei pe care ii avem, iata ca de cele mai multe ori nu stim sa-i educam, nu stim sa-i crestem. Si daca cititi in cartile parintelui Arsenie Boca de sfanta pomenire si a altor parinti de la Sfantul Munte Athos si nu numai, si recenti, in toata traditia noastra duhovniceasca, vedeti ca educatia copilului incepe din momentul conceperii.

Daca tatal, mama, atunci cand se unesc, se unesc cu trupul dar si cu sufletele lor, si cu duhurile lor, atunci apare un embrion sanatos. Daca mama, in timpul sarcinii, are numai sentimente curate, sentimente sfinte, se roaga mult, duce o viata de armonie in familie, pentru ca pruncul acela sa creasca din sentimentele pe care ea le traieste. Pentru ca asa precum pruncul in pantecele mamei creste si se dezvolta fizic din mancarea pe care mama o consuma, tot astfel, pe linie spirituala, pe linie duhovniceasca, pruncul se hraneste, creste, isi formeaza caracterul din sentimentele pe care le traieste mama in timpul celor 9 luni”.

Dupa slujba vecerniei, de la ora 20.00, Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, s-a intalnit cu tinerii, carora le-a vorbit pe marginea cuvantului din catedrala si le-a raspuns la intrebari.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

25 Noiembrie 2011

Vizualizari: 472

Voteaza:

Mitropolitul Serafim, invitatul ASCOR Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE