Moastele Sf. Mucenic si doctor fara de arginti Pantelimon au strans sute de oameni la Catedrala din Slobozia

 

Sambata, 24 martie si duminica, 25 martie, 2007 s-au aflat la Slobozia moastele Sf. Mucenic si doctor fara de arginti Pantelimon. Alaturi de un sobor mare de preoti si diaconi, PS Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor, impreuna cu inalt Prea Sfintitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, PS Casian, episcopul Dunarii de Jos si PS Ambrozie, episcopul Giurgiului au oficiat slujba Sfintei Liturghii arhieresti, dupa ce au fost intampinate la Manastirea Sf. Voievozi.


Sf.

Mucenic si doctor fara de arginti Pantelimon este considerat aparatorul de molime si vindecatorul celor aflati in suferinta, fapt pentru care sute de oameni s-au strans cu mic cu mare pentru a se inchina la moastele sale care au fost depuse la Catedrala episcopala. "Din unele scrieri vechi reiese ca acestea au mai fost aduse la noi, in urma cu foarte multi ani, in perioada unei mari secete. Dupa ce preotii sau rugat la Sf. Pantelimon a inceput sa ploua", a declarat Dumitru Draghici, protopop al Protoieriei Slobozia.

Sursa: Ziarul Ialomita

.

27 Martie 2007

Vizualizari: 2343

Voteaza:

Moastele Sf. Mucenic si doctor fara de arginti Pantelimon au strans sute de oameni la Catedrala din Slobozia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE