Moastele Sfantului Apostol Andrei vor fi aduse la Urziceni

In perioada 18 - 21 martie 2010 vor fi aduse la Urziceni moastele Sfantului Apostol Andrei, de la Pestera Sf. Andrei din judetul Constanta. In ziua de joi, 18 martie, ora 17.00 vor poposi in urbea noastra. La intrarea dinspre stadion vor fi intampinate de preotii Protoieriei Urziceni, de credinciosi si de copii imbracati in costume nationale.

Va urma apoi o procesiune prin oras cu sfintele moaste pana la Catedrala unde vor fi depuse spre inchinare pana duminica 21 martie ora 15.00. Pe toata perioada pelerinajului biserica va fi deschisa zi si noapte si se vor savarsi slujbe continuu.

Pe 21 martie, in Duminica a V-a din Postul Mare, vom avea deosebita bucurie sa primim in mijlocul nostru pe Intaistatatorul eparhiei noastre, Preasfintitul VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor care V-a savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Cu ajutorul Domnului reusim sa impamantenim o traditie in micul nostru oras de a aduce sfinte moaste la biserica reprezentativa a localitatii in fiecare an, in perioada Postului Mare. In vremurile acestea din ce in ce mai secularizate, cand oamenii au uitat sa se mai roage, sa se inchine si chiar au uitat sa creada, Biserica vine in intampinarea lor cu sfintii care sunt mijlocitori intre credinciosi si Dumnezeu. Dorim ca Sfantul Apostol Andrei - Apostolul Romanilor, sa duca ruga fiecarui pelerin la Altarul Ceresc al Tatalui. In anul 2010 an in care Biserica Ortodoxa Romana aniverseaza 125 de ani de autocefalie si 85 de ani de cand a fost ridicata la rang de Patriarhie, Protoieria Urziceni serbeaza aceste evenimente istorice prin aducerea Moastelor Sfantului Apostol Andrei, cel care a propovaduit primul Evanghelia lui Hristos pe teritoriul tarii noastre.

Din mila lui Hristos Domnul,
Preot Bogdan Ionut Stancu,
Protopopul Urzicenilor

.

16 Martie 2010

Vizualizari: 769

Voteaza:

Moastele Sfantului Apostol Andrei vor fi aduse la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE