Moastele Sfantului Gheorghe la Ploiesti

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, anul acesta, la hramul Bisericii "Sfantul Gheorghe“ - Nou din Ploiesti sunt aduse, in pelerinaj, moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, de la Manastirea "Duminica Sfintilor Romani“ din Bucuresti. In perioada 21-23 aprilie 2013, moastele Sfantului Gheorghe sunt asezate intr-un baldachin special, spre inchinare, in tot acest timp oficiindu-se slujbele specifice perioadei Postului Mare, informeaza Ziarul Lumina.

Acest moment de sarbatoare reprezinta si un mod special de pomenire adus celui mai vrednic filantrop din istoria Ploiestiului, Gheorghe Boldescu, primar al urbei intre 1837 si 1843, ctitor al Bisericii "Sfantul Gheorghe“ - Nou si al spitalului ce ii poarta pana astazi numele. In memoria vrednicului ctitor va fi oficiata si o slujba de pomenire. Cinstirea sfantului ocrotitor va coincide, astfel, cu cinstirea inaintasilor care au ctitorit, inzestrat si daruit celor de astazi biserica. Este pentru prima data cand moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe sunt aduse in orasul Ploiesti.

Inaugurarea unui nou centru educational

De asemenea, in ziua de 23 aprilie 2013, dupa slujba Sfintei Liturghii a Darurilor inainte sfintite, incepand cu ora 11:00, va fi inaugurat Centrul educational-social „Sfantul Gheorghe“ - Nou, in fosta casa parohiala, unde copiii din parohie vor putea sa desfasoare activitati ludice, recreative si educationale, sub supravegherea personalului voluntar specializat.

Acest proiect se doreste o continuare a grijii ctitorului Gheorghe Boldescu fata de comunitate, o initiativa culturala si, in egala masura, comunitara, urmarind sa ofere copiilor din parohie un mediu propice de manifestare a talentelor artistice, literare si intelectuale, dupa programul scolar.

La acest moment deosebit de important in viata parohiei  vor fi prezenti primarul Ploiestiului, reprezentanti ai autoritatilor locale, clerici si credinciosi de la toate parohiile din oras.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

22 Aprilie 2013

Vizualizari: 1118

Voteaza:

Moastele Sfantului Gheorghe la Ploiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE